Sarajevo i dalje jedini "bh. izuzetak" u Ligi prvaka: Ostala su trojica, kapitalci (ni)su unovčeni

Otišli za ''sitan novac"

Sarajevo i dalje jedini "bh. izuzetak" u Ligi prvaka: Ostala su trojica, kapitalci (ni)su unovčeni

A. Čaušević

Sarajevo je jedini bh. klub koji je u posljednjoj deceniji uspio preskočiti jednu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Zrinjski je prije nekoliko dana ispao od Sheriffa pa tako Sarajevo i dalje ostaje jedini izuzetak (u pozitivnom smislu) kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu prvaka u aktuelnom formatu.

Prije dvije godine u prvim međunarodnim utakmicama u eri panedemije koronavirusa Bordo klub kao bh. prvak je gostovao u Velsu ekipi Connah's Quaya.

Izabranici Vinka Marinovića koji je tada predvodio koševskog premijerligaša su odradili odličan posao te su golovima Benjamina Tatara slavili sa 0:2.

Prema podacima UEFA-e tada su starteri bili: Kovačević, Salčin, Miličević, Dupovac, Hodžić, Rahmanović, Oremuš, Đokanović, Jukić, Ahmetović i Tatar.

Sa klupe su priliku za igru dobili Pidro, Handžić i Velkoski, dok Marinović nije koristio golmana Džafića, Bešića, Hebibovića i Fanima.

Oglasi

Marinović je odavno bivši na Koševu, dok su trenutno u ekipi samo trojica igrača koji su igrali protiv Velšana i to Ahmetović, Salčin i Đokanović.

FK Sarajevo je u to vrijeme imao nekoliko kapitalaca koji su istina prodati, ali za sitan novac, barem kada su u pitanju međunarodni i regionalni standardi.

Tako su Vladan Kovačević (300.000 eura), Benjamin Tatar (290. 000), Selmir Pidro (300.000) i Amar Rahmanović (300.000) prodati za cifru manju od 1.2 miliona eura.

Poređenja radi, Gorica koji je prosječni klub u HNL-u je prije nekoliko dana za 1.5 miliona eura prodala Hrvoju Babeca u Latviju.

Očekivala se i odlična zarada od eventualne prodaje Matthiasa Fanima, ali je brzonogi Englez na kraju Koševo raskinuo sporazumnim raskidom ugovora. Nedavno je potpisao za Slaven Belupo.

Posljednjih sedmica raskidom ugovora Koševo su napustili Hebibović, Oremuš i Velkoski, dok je Dupovac posuđen Igmanu iz Konjica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od ostalih igrača koji su nastupili protiv Velšana Jukić je trenutno u Zrinjskom, dok Hodžić igra u Srbiji. Miličeviću ide sasvim dobro na Kirpu pa dobija i pozive u reprezentaciju. Handžić je posljednji angažman imao u bijeljinskom Radniku. 

Kada su u pitanju prodati igrači Rahmanović je standardan u Konyasporu, Kovačević je odličan u Rakowu, dok Pidro tek čeka početak avanture u MLS-u. Tataru na arapskom poluostrvu i nisu cvjetale ruže pa se vratio u BiH, tačnije u Borac gdje je počeo odlično.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Tako ce i ostati sve dok je Vico na celu NS BiH sa svojim timom klimoglavaca Azmirom Husicem, Adijem Dzmidzcem, Pilavom itd.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti