Novi dan, novo veliko pojačanje za Newcastle

Novi dan, novo veliko pojačanje za Newcastle

Edmir Škorić

Napadač Watforda Joao Pedro postaje novi član Newcastlea.

Dvadesetogodišnjak koji je prošle sezone postigao četiri gola, a novu sezonu Watforda u Championshipu otvorio golom, preselit će se u Newcastle, nakon što su klubovi postigli dogovore.

Transfer će Newcastle koštati 25 miliona funti sada i pet miliona kroz dodatne bonuse. Watford također ima 10 posto od naredne prodaje igrača.

Što se ličnih uslova Pedra tiče, potpisat će ugovor do 2028. godine, ali nije poznato koliko će zarađivati na St. James' Parku. U svakom slučaju, mnogo više nego što je imao u Watfordu.

Menadžer Newcastlea Eddie Howe je kazao da se nada dolasku još dvojice igrača nakon remija sa Manchester Cityjem (3:3). Govorio je dam u nedostaje napadač i veznjak, a čini se da je Pedro jedan od spomenutih.

Pedro je igrao u Fluminenseu u Brazilu, a pridružio se Watfordu u januaru 2020. godine. U Newcastleu će igrati sa uz zemljake Brunu Guimaraesa i Joelintona.

Newcastle je dobro počeo sezonu. Pobijedio je s 2:0 Nottingham Forest, pa uzeo bod kod Brightona, a onda remi s velikim favoritom Cityjem, iako je Howeom tim vodio 3:1.

U četvrtom kolu Newcastle ide u goste Wolverhamptonu, a potom i Liverpoolu. Joao Pedro će već tada biti na raspolaganju treneru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koga je sve doveo Newcastle ovo ljeto?

Stigli su kao velika pojačanja stoper Sven Botman iz Lille za 37 miliona eura, lijevi bek Matt Target za 17,5 miliona iz Aston Ville, te Nick Pope, golman Burnleyja, za 11,5 miliona eura.

Značajnijih odlazaka nije bilo. Poznato je da je prošle godine klub dobio bogate vlasnike i da je tokom januara dovodio neka zvučna pojačanja i vjeruje se da će u skorije vrijeme ovaj tim imati najveće moguće ambicije i to ne samo u Engleskoj nego i u Evropi.

Top Komentari

user1639597140
Poderem se na takav klub
0 4
prvenac
Zašto drug, nisu ni gori ni bolji od ostalih. Tržište, pijaca, kapital, više imaš, više trošiš, bolje kupuješ. Nazivi klubova postali su samo ambalaža.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti