Litvanci ponizili Mađare, stigli i da odmore ključne igrače za BiH

Litvanci ponizili Mađare, stigli i da odmore ključne igrače za BiH

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Litvanije večeras je upisala prvu pobjedu na ovogodišnjem Eurobasketu.

Litvanija je imala tri uzastopna poraza i večeras je kao veliki favorit morala da dobije kako bi ostala u igri za osminu finala Eurobasketa.

Naravno, bez većih problema su Litvanci upisali pobjedu protiv nemoćnih Mađara. Slavili su uvjerljivo, rezultatom 87:64, a još su stigli da odmore neke ključne igrače pred sutrašnji meč odluke protiv Bosne i Hercegovine.

Dakle, BiH i Litvanija se sutra od 14:30 sastaju u Koelnu i pobjednik će ići u osminu finala, a poraženi se vraća kući. Spas bi nama i u slučaju poraza mogao biti eventualni neuspjeh Dončićeve Slovenije u preostale dvije utakmice protiv Njemačke i Francuske, ali to je ipak sada samo u domenu teorije.

Što se tiče spomenutog duela Litvanaca i Mađara, na početku to nije loše djelovalo za selekciju Mađarske, ali s vremenom se Litvanija rezultatski odvajala i na kraju ipak uvjerljivo došla do pobjede.

Briljirao je Valanciunas sa 21 poenom i osam skokova, dok je Sabonis imao 19 poena i osam skokova, a Grigonis 15 poena. Dvocifren je sa 10 poena bio i Jokubaitis. Kod Mađara Perl je ubacio 16, Alleen i Vojvoda po 10 poena.

Vrijedi istaći da je Mađarska igrala bez jednog od ključnih igrača, Adama Hange, koji se već vratio u Madrid svjestan da njegova reprezentacija nema šansi za prolaz.

S obzirom na današnju predstavu Litvanije, ali i onu od prije dva dana protiv Njemačke, kada su nesretno poraženi nakon dva produžetka, sutra nas čeka žestok meč i pitanje je hoće li naši momci smoći snage za novi podvig i za veliki plasman u osminu finala.

Podsjetimo da je u prvom meču 4. kola grupe B Francuska savladala BiH, a od 20 sati sastaju se Njemačka i Slovenija u derbiju.

Top Komentari

Salt_boy075
Ljudi moji Litvanci ce imati podrsku sudija i mislim da cemo izgubiti,ne vidim kako cemo ih pobjediti..jbg pesimista sam jer smo euforicni i takva nam sudbina da se vadimo uvijek protiv ove Litvanije!!!
4 0
Mepa
Neka sutra samo bolji pobjedi. Ali nazalost vec vidim kako ce sudije i FIBA biti na njihovoj strani?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije