Pritisak se mogao osjetiti u zraku: Osim bio bliže pobjedi u derbiju, Dudić na kraju zadovoljniji

Velež - Sarajevo 1:1

Pritisak se mogao osjetiti u zraku: Osim bio bliže pobjedi u derbiju, Dudić na kraju zadovoljniji

E. Škorić, foto: A. Čaušević

Posljednju utakmicu 11. kola Premijer lige BiH odigrali su Velež i Sarajevo, a duel u Gabeli završen je rezultatom 1:1.

Bio je ovo duel starih rivala, ekipa koje zauzimaju posebno mjesto na bh. nogometnoj mapi, a ovaj put je posebno privlačio pozornost i zbog trenerskoj okršaja Amara Osima i Feđe Dudića, koji je upravo iz Veleža otišao u Sarajevo i ovo mu je bio prvi duel protiv svog bivšeg tima. Veliki pritisak zbog slabijih rezultata na početku sezone mogao se osjetiti i u zraku, a na kraju su se i jedni i drugi morali zadovoljiti bodom.

Nije naše da tumačimo kome je taj bod draži, ali dojam je da je pobjedi bio bliže Velež, ali je Dudićev tim na vrijeme uspio da se probudi, da dođe do gola i da ostane neporažen, a možda je uz malo sreće na kraju mogao da osvoji i sva tri.

U sedmoj minuti Zaimović je šutirao tik pored stative gostiju iz Sarajeva, a u 10. minuti Džankovića zaustavlja Trako na putu ka golu. Ubrzo bomba Halilovića, gostujući golman Šahinović uz dosta problema i uz pomoć stative spašava svoj gol.

Nova velika šansa za Rođene već u 14. minuti, ali Šahinović opet brani, ovaj put udaraca Zaimovića. Velika šansa za goste u 21. minuti, ali je Tomašević ostao u nedozvoljenoj poziciji.

Vršajevića je u 25. minuti blokirao Ikić, a do kraja prvog dijela još nekoliko opasnih napada na jednoj i na drugoj strani, no mreže su ostale mirovati, da bi se zatresla tek u nastavku. Prvo poluvrijeme obilježio je i sudija Irfan Peljto sa čak šest javnih opomena koje je podijelio igračima - po tri na obje strane. Neke njegove odluke izazivale su bijes trenera i publike.

Oglasi

Na poluvremenu je Osim u svlačionici ostavio Džankovića, a ubacio Pantelića, dok je Dudić umjseto Kobiljara u igru poslao Mustafića.

Bez pretjeranog uzbuđenja na startu 2. dijela, da bi Dejanović u 54. minuti iz teške pozicije gađao iz voleja, ali pokraj gola odlazi lopta, a onda isti igrač ne koristi dobru poziciju, pa šalje loptu daleko od gola.

I onda stiže pogodak Rođenih. Dejanović je poslao povratni pas, a Zajmović rutinski pogađa za veliko slavlje Veležovih navijača koji su i danas u velikom broju bodrili svoj klub.

Kako to obično biva, ekipa koja povede prepusti inicijativu rivalu i čeka kontru, ali napadi Sarajeva ionako su bili jalovi i bezopasni, sve do 75. minute, kada je Ikić postigao svoj peti gol u sezoni.

Suljić i Mustafić su kombinovali, na kraju lopta dolazi do Ikića, koji preciznim udarcem pogađa za 1:1. Veliki protesti su uslijedili od strane Osima i igrača Veleža, pošto prethodno sudija Peljto po njihovom mišljenju nije dosudio jedan faul nad jednim igračem u crvenom dresu. Protesti su bili, naravno, uzaludni, lopta je još jednom krenula s centra...

Oglasi

Taj pogodak kao da je nokautirao Rođene, a Sarajlijama dao krila, ali u ostatku meča više nismo svjedočili pogocima.

U Veležu će više da žale zbog toga što su ostali bez pobjede, Sarajevo svakako mnogo zadovoljnije. Bordo tim je peti sa 16 bodova iz 11 odigranih mečeva, Velež osmi sa 12, ali iz 10 odigranih mečeva.

Slijedi pauza, a početkom oktobra nastavlja se prvenstvo. Veležu dolazi Posušje, Sarajevo će imati teško gostovanje kod Tuzla Cityja u Srebreniku.

FK Velež - FK Sarajevo 1:1 (Zajmović 57/ Ikić 75)

FK Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Ovčina, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović, Dejanović, Džanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Trako, Čataković, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Čirjak, Drobarov, Kobiljar, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Odlican potez najboljeg igraca Sarajeva IRFANA PELJTE!
23 18
FG70
Sram vas bilo sto gadjate fedju. Da nije njega, nikad evropu ne bi vidjeli! Malo vise zahvalnost prema ovom covjeku.
17 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi