Minuta neizvjesnosti u Bukureštu, a onda se "oglasio" VAR

Rumunija povela

Minuta neizvjesnosti u Bukureštu, a onda se "oglasio" VAR

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra meč 6. kola Lige nacija protiv Rumunije u Bukureštu.

Selektor Ivajlo Petev napravio je velike promjene u sastavu, a takav tim teško se nosi sa Rumunima koji su u punom sastavu sa željom da pobjedom izbjegnu ispadanje u C diviziju Lige nacija.

U 38. minuti Dennis Man je postigao pogodak za domaće, ali je pomoćni sudija mahao zastavicom signalizirajući nepostojeći ofside.

VAR se potom oglasio, nekih 60-ak sekundi čekali smo na konačnu odluku, da bi potom glavni sudija meča pokazao na centar.

Tako je Rumunija stigla do vodstva u meču u kojem Zmajevima rezultat nije pretjerano važan, iako naravno želimo da se izbjegne prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi nacija.

Dodajmo još da je Petev morao da mijenja već u 25. minuti. Adnan Kovačević se povrijedio, a zamijenio ga je Saničanin.

Zbog suspenzije nema Miralema Pjanića, a iz tima je Petev odlučio izostaviti Amira Hadžiahmetovića i Miroslava Stevanovića.

Sastav koji je Petev odredio za večerašnji meč:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

BiH: Vasilj, Ćivić, Miličević, Kovačević, Šerbečić, Gojak, Cimirot, Šarić, Demirović, Prevljak (c), Dedić.

U nedostatku Edina Džeke, kapitensku traku je preuzeo Smail Prevljak.

Top Komentari

Baboisback
Saric zvani greska.......nemoj ga vise zvati,vrati pare njegovom menadzeru. Cimirot nakon svih ovih godina pravi amaterske greske.
8 0
SarajFK
Lijepo ovo izgleda bez onih alkoholicara koji narusavaju atmosferu. Samo jos Izbaciti gojaka, civica, vasilja i sarica a u reprezentaciju dovesti 4 kvalitetna igraca iz Akademije fudbala Sarajeva i imamo bonbonica repku! I ovako smo bolji od ovih Rumuna ali nas sudije kolju otvoreno.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi