Stigla je vijest iz Minhena koju je čekalo 'pola svijeta' - Vijest je Sadio Mane!
Sadio Mane doživio je povredu u utakmici Bayerna i Werdera (Foto - EPA)

Senegalac napustio teren zbog povrede

Stigla je vijest iz Minhena koju je čekalo 'pola svijeta' - Vijest je Sadio Mane!

Midhat Šljivak

Senegalski napadač Sadio Mane (30) napustio je meč Bundeslige između minhenskog Bayerna i Werdera iz Bremena nakon 18 minuta igre zbog povrede, a njegov izlazak zabrinuo je sve ljubitelje fudbala, posebno one u Senegalu.

Sadio Mane je na meču protiv Werdera u Bundesligi doživio povredu nakon samo 18 minuta igre i slika iz Minhena zabrinula je apsolutno kompletan fudbalski svijet.

Sjajni Senegalac šepajući je napustio teren i vjerovatno je u njegovom Senegalu pred Svjetsko prvenstvo uslijedila potpuna tišina te su se nestrpljivo čekale prve informacije o stanju najveće fudbalske zvijezde u ovoj zemlji.

  
Trenutak u kojem je Sadio Mane zabrinuo gotovo 20 miliona Senegalaca u duelu Bayerna i Werdera.

A vijest je došla odmah nakon utakmice. Donio ju je pomoćni trener Bayerna Dino Toppmoller i Senegalci mogu da odahnu jer je Mane prošao bez teže povrede.

"Dobio je udarac u nogu koji je izazvao lakše uklještenje živca. Nije to ništa previše ozbiljno i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu ne bi trebao doći u pitanje", poručio je Toppmoller.

Tako će Mane vjerovatno biti spreman za duel s Nizozemskom 21. novembra u prvom meču na Svjetskom prvenstvu u Kataru u grupi gdje su pored Nizozemaca u grupi s domaćinom i Ekvadorom.

Oglasi

Zaista bi bila ogromna šteta da je Mane doživio povredu koja bi ga odvojila od nastupa na Mundijalu, ali nakon riječi Dina Toppmollera ljubitelji fudbala širom svijeta mogu odahnuti.

Nakon Nizozemske Senegal 25. novembra igra protiv Katara, a četiri dana kasnije slijedi duel protiv selekcije Ekvadora.

Mane je naravno glavna uzdanica ove selekcije. Od njega se najviše očekuje, a Senegal želi ponoviti 2002. godinu kada su došli do četvrtfinala u Japanu i Južnoj Koreji.

Napadač Bayerna je i najbolji strijelac svoje selekcije. Ukupno je postigao 34 pogotka u 93 nastupa.

Sadio Mane je ove sezone stigao u Bayern iz Liverpoola. Za bavarskog velikana odigrao je 23 utakmice i ima učinak od 11 pogodaka uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, čuveni sengalski fudbaler profesionalnu karijeru je počeo u ekipi Metza, a potom je prije 'ekplozije' u Liverpoolu nastupao Salzburg i Southampton.

Iako je uz Mohameda Salaha bio najveća zvijezda velikana s Anfielda, proteklog ljeta se odlučio na odlazak u Bayern i počeo je novu epizodu u karijeri i životu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adis_D11
A danas te pisali da propusta svjetsko majmuni. Samo pisiti pa sta bilo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi