Džeko je jasno rekao šta je sljedeći korak: MLS, Inter ili kopačke o klin na kraju sezone?

Ostaje u Italiji

Džeko je jasno rekao šta je sljedeći korak: MLS, Inter ili kopačke o klin na kraju sezone?

Edmir Škorić

Interov napadač Edin Džeko ističe da utakmica protiv Napolija vrijedi tri boda 'kao i svaka druga utakmica', te je u mikrofon Sky Sporsta jasno rekao šta planira uraditi narednog ljeta.

Bosanskohercegovački reprezentativac započeo je utakmicu protiv Salzburga u srijedu (5:0), a sada je govorio o svom statusu u Interu i poručio da je sretan tu gdje se sada nalazi.

“Moramo dati sve od sebe, ekipa je najvažnija. Uvijek dajem sve od sebe. Ne razmišljam samo o zabijanju golova, brinem da ekipi bude dobro i najsretniji sam kad pobjeđujemo,” rekao je Džeko za Sky Sport.

Inter je pobijedio Atalantu 3:2 u posljednjoj utakmici prije pauze za Svjetsko prvenstvo u novembru, a 4. januara nastavlja sezonu derbijem protiv Napolija na svom terenu.

“Utakmica protiv Napolija vrijedi tri boda, kao i svaka druga utakmica. Nema razlike između Napolija i Empolija, ali pobjeda bi nam podigla samopouzdanje”, rekao je Džeko.

"Napoli je jak tim. Iskreno, nisam očekivao da će krenuti tako snažno, pobijediti u 13 utakmica od 15. Nadam se da će usporiti", ističe Edin uz smiješak.

Oglasi

Nerazzurri su se plasirali u osminu finala Lige prvaka, završivši kao drugoplasirani iza Bayerna i skupivši četiri boda u dvije utakmice protiv Barcelone, koja je drugu sezonu zaredom ispala u Evropsku ligu.

“Liga prvaka je najvažnije takmičenje i mi nogometaši se osjećamo sjajno kada čujemo himnu”, priznao je iskusni napadač.

“Naravno, želimo napraviti velike stvari, ali prvo, igramo u Seriji A, Kupu Italije i Superkupu. Želimo napraviti više nego prošle godine u Ligi prvaka".

Džeko je najbolji strijelac Intera u dosadašnjem dijelu sezone, ali mu ugovor ističe u junu. Šuška se da bi na ljeto mogao otići u MLS ili se čak povući, odnosno završiti karijeru.

“Sretan sam u Interu, razmišljam o treninzima, drugi ljudi su zaduženi za ostalo. Povlačenje? Nisam o tome razmišljao i to ne želim učiniti. Osjećam da još mogu puno dati nogometu", jasan je Zmaj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džekine riječi svakako raduju sve Bosance i Hercegovce i nema sumnje da ćemo kapitena još dugo gledati u dresu naše reprezentacije, a i sam je očito svjestan da ima još dosta toga da pruži u klupskoj karijeri.

Sada će po svemu sudeći Inter i Džeko produžiti saradnju na najmanje još jednu sezonu, a sve bi trebalo da se završi do kraja godine. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
stanas briga za ovog kaucosa i hamburgerdjiju zderi hurmasice kad ni kazakstanu gola dat nemeres
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi