Mirza Varešanović novi trener FK Sarajevo!

Klub s Koševa se oglasio

Mirza Varešanović novi trener FK Sarajevo! · Zvanično

Endin Čaušević

Iz FK Sarajevo potvrdili su danas da je Mirza Varešanović novi trener ovog kluba i da će predvoditi bordo klub u nastavku sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u sezonu ušlo s Feđom Dudićem koji je stigao na trenersko mjesto nakon dobrih rezultata u Veležu, ali se na Koševu nije dugo zadržao.

Nakon nešto lošijih rezultata odlučeno je da se Dudiću zahvale na saradnji, a do kraja prvog dijela sezone Sarajevo je s klupe predvodio Emir Obuća.

No, čelnici kluba odlučili su se da izaberu novog trenera pred početak zimskih priprema, a s Koševa je potvrđeno danas da će to biti Mirza Varešanović.

Također, treba istaći da je pored Varešanovića potvrđen i novi stručni štab prvog tima Sarajeva.

"FK Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa novim stručnim štabom na čijem čelu će biti Mirza Varešanović. Bordo stručni štab će još činiti Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Oglasi

Zvanično predstavljanje novog stručnog štaba FK Sarajevo biće obavljeno u utorak,13. decembra na press konferenciji u prostorijama kluba", saopštili su iz Sarajeva.

Za Varešanovića je ovo prvi trenerski angažman nakon 2019. godine kada je napustio klupu Tuzla Cityja.

Prije toga ovaj 50-godišnji stručnjak trenirao je Olimpik i Velež, a prvi klub u trenerskoj karijeri bio mu je upravo FK Sarajevo gdje je radio od aprila 2010. do juna 2011. godine.

Tada je Sarajevo predvodio na 43 zvanične utakmice, te je upisao 23 pobjede, 11 remija i devet poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Varešanović je prije toga obavljao i funkciju sportskog direktora bordo kluba.

Što se tiče igračke karijere Varešanović je i tu bio na zavidnom nivou. Ponikao je u Sarajevu, a igrao je još za Bordeaux, Vorwarts Steyr, Olympiacos, Bursa sport i Austriju iz Beča.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Kupujmo domaće. KONAČNO!
11 3
BordoBijeli1
Velika podrška za Varešanovića i njegov stručni štab, trebaju nam naše legende!
11 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi