Uprava Sarajeva imenovala novog trenera: Kako su navijači reagovali?

Mirza Varešanović i podijeljeno mišljenje navijača

Uprava Sarajeva imenovala novog trenera: Kako su navijači reagovali?

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo danas je saopštio da će u drugi dio sezone ući s novim trenerom. Nakon višesedmične potrage, na kraju je odluka pala na nekadašnjeg prvotimca Mirzu Varešanovića.

Varešanoviću će ovo biti drugi mandat na klupi Sarajeva. Prvi je imao u periodu od aprila 2010. do juna 2011. godine kada je Sarajevo predvodio na 43 zvanične utakmice ostvarivši skor od 23 pobjede, 11 remija i 9 poraza.

Nakon završetka igračke karijere radio je i kao sportski direktor FK Sarajevo, a iz tog perioda posebno se pamti osvajanje Kupa BiH u sezoni 04/05 kada je bordo klub u finalu savladao Široki Brijeg.

Njegov stručni štab sačinajvat će bivši igrači i neke legende kluba Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Iako još zvanično nije ni predstavljen (to će biti učinjeno sutra od 12 sati na press konferenciji u prostorijama kluba) Varešanovićev dolazak već je izazvao mnoge reakcije od strane navijača Sarajeva ili onih koji na bilo koji način prate Sarajevo.

Oglasi

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, a isključivo na zvaničnoj Facebook stranici Bordo kluba, mišljenja su podijeljena.

Postoje oni koji su oduševljeno primili vijest o novom treneru, dok je i veliki broj negativnih komentara, odnosno negativnih reakcija povodom izbora novog trenera, dok neki smatraju da "ni Klopp ne bi valjao", aludirajući na ambiciozne poglede navijača Sarajeva koji uvijek žele najbolje.

"Samo sa domaćim kadrom iz vlastitih redova može se doći do rezultata.Dobar potez i neka je sretno", jedan je od komentara na vijest o imenovanju Varešanovića, a mi ćemo vam ispod izdvojiti još desetke njih:

"Nek je sretno Mirzi. Trebat će znanja, hrabrosti i sreće da od raspadnutog i raštimanog tima pokuša nešto napraviti!".

"Ne valja vam strani trener, ne valja Husref, ne valja niko Pa ni Varešanović. Sve neki pljuvači, bolje i on nego Prosinečki, bar je naš i nek mu je sa srećom.. I stop dovođenju polovnjaka koji ne igraju nigdje i dođu i uzmu keš, ako ništa dajte sansu našoj Akademiji... Sretno Mirza".

Oglasi

"Čovjek koji nije 4 god nigdje radio, a i to sto je prije radio nigdje rezultat nije napravio. Čestitam evropsko Sarajevo što se ovim potezom raje i raje još otjerali sa utakmice i ubili ih u pojam o evropskom Sarajevu. Umjesto da se tražo trener tipa Bjelice, Keka, Mamica koji će stat kad ne ide i na sebe preuzeti, skinuti pritisak sa igrača kod nas se angažuje Vareš".

Klub pun novca, ali nažalost bez bilo kakve vizije i stručnog kadra u upravljačkim strukturama. Kakav god da trener dođe, ovdje ne može napraviti ništa ove sezone".

"Za njega je Husref Gvardiola. Toliko o novoj eri. Koga je on jos trenirao. Olimpik....."

"Kako će je Dalara rolat pod babinim vodstvom, bit će glavni igrač lige i prodat ćemo ga u Napoli za 12 mil. eura".

"Jedina istina je da para nema. Mi se nešto prsimo ima se. E nema se. Ovo je očit dokaz nemaš para da dovedeš nekog kvalitetnijeg trenera. Sretno Mirza bar si naš".

"Kad je sazvao konferenciju i izašao u javnost sa Kojaševićem vezano za aferu hrenovke, trebalo ga je istjerati iz grada. Obrukao klub za sva vremena, gore nego debakl protiv Atalante. A vi ga idioti vraćate u klub. Sutra treba odmah članske vratiti".

Zaista postoje stotine komentara, različitih, ali jedini sud su rezultati, a toga je Varešanović zajedno sa svojim pomoćnicima svjestan. Nekoliko dobrih rezultata vratilo bi ljude na tribine, poboljšalo atmosferu i vjerovatno bi se brzo zaboravilo sve ono što se loše događalo tokom čitave godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajeva čeka puno posla u drugom dijelu sezone. Bordo tim je peti sa 25 bodova, daleko od titule, daleko od Evrope, ali još nije sve izgubljeno. Dosta toga ovosit će o potezima uprave, koja je već dosta toga uradila, a vrijeme će pokazati jesu li ti potezi dobri ili loši.

Klub još nema sportskog direktora, a njegovim dolaskom počet će se uveliko raditi na dovođenju (kvalitetnih) igrača. Stručni štab će krenuti u potragu za pojačanjima, a uskoro
će se predstaviti i plan priprema za proljetni dio sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Velež , Sarajevo , Tuzla City kakve stručne trenere dovode Evropa će biti samo san.
4 3
a1ska
Ćao, ćao vozdrica, čičkovo ulje, kosica...stajalo je na sjeveru kad je zadnji put Mirza bio trener. Dobar je Mirza, ali ko će vama ugoditi? Hoćete instant cafe.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi