Džeko otvoreno o svom odnosu s Lukakuom, priznao i šta su mu ostali  igrači Intera iskreno govorili

U intervjuu za Gazzettu dello Sport

Džeko otvoreno o svom odnosu s Lukakuom, priznao i šta su mu ostali igrači Intera iskreno govorili

Edmir Škorić

Edin Džeko, centarfor Intera, govorio je u velikom intervjuu za La Gazzetta dello Sport o mnogim temama, a dotakao se i mogućnosti produženja ugovora sa milanskim klubom, trenutnoj formi i odnosu sa Romeluom Lukakuom.

Edin Džeko ima 36 godina, ali u aktuelnoj sezoni nosi na leđima Inter iako je projektovan kao džoker koji će ulaziti sa klupe. Povreda Lukakua otvorila mu je prostor, a on pokazao da je klasa. Po ko zna koji put u karijeri...

Skupio je 21 nastup u dresu Intera računajući utakmice Serije A i Lige prvaka te je postigoa devet golova uz četiri asistencije. Time je prosto natjerao upravu Intera da pokrene pitanje njegove budućnosti i ugovora koji traje do 30. juna 2023. godine. Sada u Interu žele da Edin ostane najmanje još jednu sezonu, a čini se da ni sam bh. reprezentativac nema ništa protiv.

"Recimo to ovako: moja volja je da budem vrlo dobar do juna, a ostalo će doći samo po sebi... neću ništa više dodati", kazao je Džeko u razgovoru za Gazzettu dello Sport, s tim da valja napomenuti da je ranije u više navrata kazao da je sretan na Meazzi i da ne razmišlja o promjeni sredine.

Komentarisao je i mogućnost da slovački defanzivac Milan Škrinjar napusti Inter i potpiše za PSG.

"On je vrlo, vrlo jak igrač. Očito je da nam je važan i u budućnosti bi mogao postati kapiten. Svi ga volimo, ali svako mora da napravi najbolji izbor za svoj život i niko nema pravo da se miješa u to".

Oglasi

Evropa

"Neki kažu da nismo dovoljno dobri u Evropi. Ja jednostavno kažem da smo mi odlična ekipa, koja u prvom dijelu sezone nije iskazala svoju pravu vrijednost. Bolje smo prošli u Ligi prvaka, sada nas čeka Porto, izvrstan protivnik i šanse su 50-50. No, želimo prvi trofej odmah, u Superkupu protiv Milana".

Kako Edin gleda na svoju trenutnu formu?

"Fizički sam dobro, želim vidjeti puno saigrača kada budu imali godina kao ja... Ali svi su iskreni, u lice mi kažu: 'Volio bih da mogu biti kao ti u 36. godini'. Ozbiljno, da produžiš svoju karijeru moraš puno raditi".

Onda je odgovorio i na pitanje o saradnji i odnosu sa kolegom u napadu Romeluom Lukakuom, s kojim ga često porede.

Oglasi

"Ovo je Inter, po definiciji momčad velikih igrača. I svi oni koji dolaze podizati razinu su dobrodošli. Trebamo ih. Sve ih grlim: bilo da je to Romelu ili neko drugi. Veliki igrači uvijek mogu igrati zajedno. Ne vidim ni najmanji problem biti u napadu s Romeluom, ali i sa svim ostalim saigračima.U igri se uvijek nađe način da se uklopiš,nema ograničenja u startu. Onda u karijeri sam često igrao centralnim napadačima koji su mi slični. Poznajem ga otkad smo bili u Engleskoj. Čak i kad sam bio u Rimu i on u Interu, održavali smo iskren odnos. Normalno je da postoji konkurencija: konkurencija je prava, dapače potrebna, ali svi mislimo isto: oni koji izlaze na teren uvijek moraju biti podržani od strane onih koji ostaju izvan njega".

Naveo je potom primjere kako je igrao zajedno u napadu sa igračima koji su mu dosta slični.

"Igrao sam s Grafiteom u Wolfsburgu, Negredo i Balotelli su bili u Cityju, sa Schickom u Romi".

Smatra da je Napoli do sada odradio dobar posao, ali da trka za Scudetto nije završena.

"Moramo im odati priznanje zbog onoga što su napravili do sada. Naravno, 11 bodova je previše, ali beskorisno je razmišljati o tim mjesecima, razbijajući glavu, jedino što sada možemo, ponavljam, je ubrzati, jer se uvijek možete vratiti. Prošla sezona bi nam mogla biti lekcija. U januaru su svi govorili da smo već prvaci Italije, pa čak i tamo možda, malo smo se opustili, misleći da je napravljeno najviše, ali italijanski nogomet je takav".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klupski nogomet nam se vraća nakon što se danas završi Svjetsko prvenstvo, a Italijani će na teren početkom januara. Inter 4. januara dočekuje Napoli u derbiju kola i Džeko je upravo tu utakmicu naveo kao najvažniju za njegov tim u drugom dijelu sezone.

Inter će do kraja ovog mjeseca odigrati prijateljske mečeve sa Regginom i Sassuolom, 22. i 29. decembra, a jučer je odigrao 1:1 sa Betisom. Džeko je bio starter u tom meču, no nije uspio postići gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Dzeko je Batistuta za sve ove ostale igrace sa kojima je igrao u napadu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi