Danas sjednica Izvršnog odbora: Bira se novi selektor

Promocija novog selektora

Danas sjednica Izvršnog odbora: Bira se novi selektor
Uživo

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će i službeno dobiti novog selektora. Članovi Izvršnog odobora na današnjoj sjednici će imenovati nasljednika Ivayla Peteva, koji je Zmajeve vodio u protekle dvije godine.

Za 12:00 zakazana je sjednica Izvršnog odobra sa samo jednom tačkom dnevnog reda - "selektor". Bugarskom stručnjaku Ivaylu Petevu istekao je ugovor, novi mu nije ponuđen, tako da će Zmajeve u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo povesti novi selektor.

To će biti iskusni bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić, s kojim je već dogovorena saradnja, no ipak treba sačekati sjednicu Izvršnog odobra kako bi se moglo reći da Bosna i Hercegovina ima novog selektora.

Dolaskom novog selektora doći će i do određenih promjena u stručnom štabu, a sa Zmajevima više neće raditi Slaven Musa i Adi Adilović. Umjesto njih u stručnom štabu će biti Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada, dok će Almir Seferović i Elvir Rahimić ostati članovi i novog stručnog štaba. Hadžibegiću će u radu pomagati i njegova dugogodišnja desna ruka, Mehemd Janjoš. Kao kandidat za stručni štab spominjao se i Denis Ćorić, šef struke GOŠK-a, no s obzirom da je šef struke, nije u mogućnosti raditi dva posla u isto vrijeme.

Ključni događaj

prije
1 godina

prije
1 godina

prije
1 godina

prije 1 godina 04.01.2023 u 13:31

Zeljković: Ankete protiv Hadžibegića? To su neke ankete

Postavljeno je pitanje vezano za ankete koje nisu išle na ruku Faruku Hadžibegiću, a riječ je uzeo predsjednik Vico Zeljković.

"Sjetite se anketa po dolasku Peteva. Znate i sami kakva je situacija bila. Gotovo svi ste bili protiv njega, katastrofalna atmosfera, a sada ankete govore nešto drugo. Hadžibegić zaslužuje našu podršku, ima trenersko znanje, ali i druge karakteristike bitne za područje u kojem živimo", rekao je Zeljković, a Hadžibegić je dodao:



"Ne postoji čovjek na svijetu za kojeg su svi sto posto. No, mi radimo takav posao, da ono što se kaže, na jedno uđe, a na drugo uho izađe. Rezultat je najvažniji, ako danas pobijedimo biću najbolji, ako izgubimo, najgori".

Posljednja korekcija 04.01.2023 u 14:24
prije 1 godina 04.01.2023 u 13:25

Zeljković: Ne zanima nas baraž, samo plasman kroz kvalifikacije

Predsjednik Saveza, Vico Zeljković, istakao je da su analizom došli do stava da reprezentaciji sada treba čovjek koji bolje poznaje mentalitet. 

Zeljković je dodao i da čvrsto stoje iza svog izbora te da vjeruju da je Hadžibegić u ovom trenutku najbolji izbor. Naglasio je da smatraju da upravo sa Farukom mogu riješiti neke skrivene probleme s kojima su se susretali.

Zeljković je istakao i da ih ne zanima baraž, nego da je cilj plasirati se na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Također se osvrnuo i na činjenicu da su pojedini reprezentativci pružili podršku Petevu. Zadovoljan je što je stvorena dobra atmosfera između Peteva i reprezentativaca, ali isto tako je podvukao da se zna ko donosi odluku.

Posljednja korekcija 04.01.2023 u 14:25
prije 1 godina 04.01.2023 u 13:17

Hadžibegić se po prvi put obratio javnosti kao selektor

Hadžibegić je istakao da smatra da nikad nije otišao iz Saveza. Zadoljan je, ponosan i osjeća odgovornost i ima veliku želju da reprezentaciju odvede na Evropsko prvenstvo.



Istakao je također da je veliki problem trenutno što igrači uglavnom igraju u klubovima u različitim sistemima. Zapravo govorio je o toj filozofiji fudbalskoj i o svojoj viziji. Bh. stručnjak je s ponosom prihvatio poziv, rekao je i da je uvijek bio zainteresiran za selektorsku poziciju.

I od novinara je tražio podršku jer smatra da i oni imaju odgovornost veliku. Također je naglasio da će insistirati na velikom profesionalizmu fudbalera, od kojih očekuje da se u reprezentaciji ponašaju kao i u svojim klubovima.

Posljednja korekcija 04.01.2023 u 14:25
prije 1 godina 04.01.2023 u 13:03

Zeljković se zahvalio Petevu, cilj je sa Hadžibegićem na Evropsko prvenstvo

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, zahvalio se bivšem selektoru Ivaylu Petevu na saradnji i dodao da su smatrali da reprezentaciji treba novo lice na klupi i nova dodatna energija

Zatim je dodao da je Hadžibegić dobio jednoglasnu podršku što prema njemu govori o jedinstvu Saveza. Cilj je plasman na Evropsko prvenstvo, a dodao je Zeljković da čvrsto stoje iza današnje odluke, kao što su stajali i nakon imenovanja Peteva.

Posljednja korekcija 04.01.2023 u 14:24
prije 1 godina 04.01.2023 u 12:55

Veliki broj novinara čeka obraćanje predsjednika Saveza i novog selektora

Uskoro će se novinarima obratiti prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala Vico Zeljković i novi selektor Faruk Hadžibegić.

Velika je gužva u zgradi Saveza, a Zeljković i Hadžibegić odgovarat će na mnogobrojna pitanja.

prije 1 godina 04.01.2023 u 12:12

Zeljković se novinarima obraća nakon sjednice IO

Novinarima će se nakon sjednice Izvršnog odbora obratiti prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala Vico Zeljković.



Zeljković će između ostalog govoriti i o novom selektoru Faruku Hadžibegiću i ciljevima koji su postavljeni pred njega.

prije 1 godina 04.01.2023 u 11:57

Hadžibegiću apsolutna podrška

Faruk Hadžibegić je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak dobio je apsolutnu podršku članova Izvršnog odbora, odnosno svih 15 je prilikom glasanja podiglo ruku u zrak.

prije 1 godina 04.01.2023 u 11:42

Hadžibegić mandat u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je Faruka Hadžibegića za novog selektora našeg nacionalnog tima.

Tako će Hadžibegić naslijediti Ivayla Peteva, a kako SportSport.ba saznaje, njegov mandat trajat će samo ove kvalifikacije pa u zavisnosti od postignutih rezultata biće produžen ili zavšen.

Posljednja korekcija 04.01.2023 u 14:05
prije 1 godina 04.01.2023 u 11:36

Hadžibegić je novi selektor Bosne i Hercegovine

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić izabran je za novog selektora našeg nacionalnog tima.

Hadžibegić će na tom mjestu naslijediti bugarskog stručnjaka Ivayla Peteva.

Posljednja korekcija 04.01.2023 u 14:05
prije 1 godina 04.01.2023 u 11:20

Bez generalnog sekretara na sjednici IO

Sjednica je počela, kao što smo ranije već napisali, no zanimljivo je da na samom početku u sali nema generalnog sekretara Adnana Džemidžića.

Njemu je ugovor istekao na kraju prošle godine, a da li je to razlog njegovog izostanka ili pak nešto drugo, u ovom trenutku nije poznato.

Top Komentari

user1669070350
...a mene ako se sjete,sjete se...
2 0
@rm1n
Neznam iz kojeg razloga su selektori, ljudi koji dugo nisu posla imali!? U Hadžibegića vrlo malo trenerskog iskustva, em nije bio ni neki igrač ko Pape, da bar znaš da je imo učitelje dobre ko jop Kodro i Prosinečki.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi