Noćna mora u Londonu: Joao Felix nakon brutalnog starta dobio crveni karton na debiju

Užasan početak Portugalca

Noćna mora u Londonu: Joao Felix nakon brutalnog starta dobio crveni karton na debiju

Midhat Šljivak

Joao Felix je večeras debitovao za Chelsea u duelu protiv gradskog rivala Fulhama, ali je portugalski fudbaler utakmicu napustio nakon 57 minuta igre zbog crvenog kartona.

Joao Felix je jučer predstavljen kao novi član Chelseaja, a već danas je upisao prve minute u dresu novog kluba.

Međutim, svoj debi neće po dobrom pamtiti jer je dobio direktan crveni karton u 58. minuti meča nakon zaista brutalnog starta nad protivnikom.

Portugalac je brutalno nasrnuo na Tetea. Sudija David Coote nije imao nikakvog drugog izbora i 23-godišnjem napadaču je pokazao crveni karton.

OVDJE pogledajte ovaj zaista brutalan start Joaa Felixa nad fudbalerom Fulhama. Nije mogao proći samo sa žutim.

Do crvenog kartona portugalski napadač je bio veoma zapažen. Iznudio je dva žuta kartona, stvorio je nekoliko dobrih šansi, ali na kraju je neslavno debitovao za svoj novi tim.

Oglasi

Portugalski napadač stigao je iz Atletico Madrida na šestomjesečnu posudbu, a po dolasku u klub Joao Felix je istakao kako se nada da će pomoći timu u ispunjenju ciljeva.

"Chelsea je jedan od najvećih timova na svijetu i nadam se da ću im pomoći da dođu do ciljeva. Sretan sam što sam ovdje i uzbuđen sam što ću igrati na Stamford Bridgeu", rekao je portugalski fudbaler.

Joao Felix je igrač madridskog Atletica postao 2019. godine. Plaćen je 126 miliona eura, ali se nije najbolje uklopio u potpuno defanzivni sistem igre kojeg preferira trener Jorgandžija Diego Simeone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga je često bio izložen ogromnim kritikama. Jasno je i njemu bilo da više nema šta tražiti na Wanda Metropolitano stadionu i odlučio se na odlazak.

Podsjetimo, on je jedan od najskupljih fudbalera svijeta. Atletico ga je u ljeto 2019. godine Benfici platio nestvarnih 126 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Auuuu sine pa ti se pravo dobro potrudio da budeš zapamćen na svom debiju.
2 1
user1646942280
Sve na stranu zaslužen crveni, ali momak je večeras izgorio na terenu, toliko želje i borbe. Za razliku od ostatka tima, ostavio srce na terenu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi