Idu po trofej Lige prvaka: Arsenal sprema zastrašujući sastav za iduću sezonu!

Konačno se vraćaju u sami vrh

Idu po trofej Lige prvaka: Arsenal sprema zastrašujući sastav za iduću sezonu!

Endin Čaušević
Teme:

Arsenal je ove sezone iznenadio sve sjajnim igrama u engleskom Premiershipu i Topnici su nakon skoro 20 godina čekanja ponovo u borbi da postanu prvaci Engleske. Nakon duže pauze Arsenal će se gotovo sigurno vratiti i u Ligu prvaka, a za iduću sezonu na Emiratesu se sprema paklena ekipa.

Mikel Arteta na klupi londonskog kluba radi odličan posao i sigurno je da je malo ko očekivao da će Arsenal biti među glavnim favoritima za osvajanje titule u Engleskoj, ali pokazali su da u ekipi imaju zaista savršenu hemiju.

Mnogi se samo pitaju da li će ekipa Arsenala izdržati žestok tempo do kraja sezone i da li Arteta ima dovoljno široku klupu da prevaziđu sve izazove.

Špekulisalo se da će Topnici u januaru dovesti nekoliko pojačanja kako bi olakšali Arteti posao, ali trenutno im januarski prelazni rok ne ide baš kako su očekivali.

Međutim, engleski mediji pišu da će čelnici Arsenala pravi posao tek napraviti na ljeto i da čuvaju novac za kraj sezone kada žele znatno da osnaže ekipu s nekoliko zvučnih pojačanja jer je cilj da ostanu u samom vrhu što je duže moguće.

Arteta je zadovoljan s ekipom koju ima na raspolaganju, ali očito je da nema ništa protiv pojačanja koje žele dovesti čelnici kluba jer je svjestan o kakvim igračima se radi.

Oglasi

The Sun je objavio da će na ljeto Arsenal imati dvije glavne mete, a to će biti Dušan Vlahović i Declan Rice.

Vlahoviću ne ide u Juventusu kako je očekivao i nema ništa protiv prelaska u Arsenal koji ga je želio i prošlog januara, ali je tada odlučio da ide u Staru damu i čini se da je napravio pogrešan izbor.

Pored Vlahovića s Arsenalom se povezuje i Rice koji igra za gradskog rivala West Ham. Rice je svjestan da je vrijeme za iskorak u karijeri, a poziv Arsenala se teško odbija.

Očekuje se da će se Arsenal naredne sezone konačno vratiti u Ligu prvaka i jasno je da Emiratesu žele što jači tim za nove izazove. Ukoliko se ostvare njihova očekivanja onda će Arteta biti zaista na slatkim mukama oko izbora početnog sastava.

Engleski mediji već špekulišu u kakvom sastavu bi mogao igrati Arsenal iduće sezone i jasno je da bi se od njih mogle očekivati velike stvari ukoliko im se posloži sve ono što su zamislili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
PRVO idu da NEOSVOJE PREMIER LIGU, pa ce uspjesnu sezonu zavrsiti NEOSVAJANJEM LIGE SAMPIONA..i redakcija se pocela SPRDATI sa NEJACI..hahahahaah, odavno bolji vici NISAM PROCITAO..
0 1
user1659354598
E bas ce se pojacati sa Vlahovicem u pm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi