Nevjerovatno, ali istinito: Enzo Fernandez će u Chelseaju nositi dva različita broja

Pravila su jasna

Nevjerovatno, ali istinito: Enzo Fernandez će u Chelseaju nositi dva različita broja

Endin Čaušević

Chelsea je potvrdio danas da je Enzo Fernandez novi član londonskog kluba u koji je stigao iz Benfice u rekordnom transferu koji je dogovoren u posljednjim minutama prelaznog roka. Argentinac je na putu za London gdje će biti zvanično predstavljen, te je već izabrao i broj na dresu.

Enzo Fernandez je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s Argentinom osvojio trofej prvaka svijeta što mu je itekako diglo cijenu ovog januara.

U Benfici je igrao svega pola godine, a portugalski klub je na kraju itekako iskoristio sve to i uspio je da zaradi čak 121 milion eura od prodaje ovog veznjaka kojeg ćemo ubuduće gledati u dresu Chelseaja.

Plavci su danas ozvaničili transfer Fernandeza, a argentinski veznjak nalazi se na putu ka Londonu gdje će obaviti ljekarske preglede i nakon toga će biti zvanično predstavljen na Stamford Bridgeu.

Zanimljivo je da se već zna da će Fernandez u Chelseaju nositi dres s brojem pet koji je do jučer pripadao italijanskom veznjaku Jorginhu.

Ipak, broj pet je bio slobodan jer je Jorginho sinoć napustio Chelsea i potpisao je za gradskog rivala Arsenal. Tako je Fernandez odlučio da uzme broj pet, ali zanimljivo da se može desiti da to ne bude jedini broj koji će do kraja sezone nositi u Chelseaju.

Oglasi

Naime, poznato je da je Jorginho nosio već taj broj u Ligi prvaka nastupajući za Chelsea i u ovom takmičenju nije dozvoljeno da u jednoj sezoni više igrača nosi broj u istom klubu.

Zbog toga će Fernandez na mečevima engleskog Premiershipa nastupati u dresu s brojem pet, dok će u Ligi prvaka biti primoran da izabere neki drugi broj.

Međutim, engleski mediji navode da također postoji šansa da Fernandez ne bude uopšte nastupio u Ligi prvaka u nokaut fazi. Chelsea je doveo šest pojačanja, a imaju pravo registrovati samo trojicu novih igrača za drugi dio sezone u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Graham Potter uskoro mora donijeti odluku koga će dodati na spisak za Ligu prvaka, ali teško je očekivati da će izostaviti baš Fernandeza koji je srušio rekord u Engleskoj visinom transfera iz Benfice.

Zbog toga ćemo mladog Argentinca vjerovatno u nastavku sezone gledati kako nosi dva različita broja u svom novom klubu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

retro
Novi Rodrigez..bljenuo na SP uzo masne pare i ugasio se
0 0
Milos1312
Stvarno nevjerovatno, ja ne vjerujem u ovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi