Spektakularan gol Tičinovića za vodstvo HŠK Zrinjski

Plemići poveli

Spektakularan gol Tičinovića za vodstvo HŠK Zrinjski

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski od 33. minute vodi protiv FK Sarajevo u duelu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a prekrasan pogodak postigao je Mario Tičinović.

Mario Tičinović istinski je majstor za lijepe golove. To je pokazao i danas protiv FK Sarajevo kada je zabio sjajan gol.

Primio je loptu fudbaler Zrinjskog na lijevoj strani, a zatim je prekrasnim udarcem pogodio mrežu Šahinovića za prednost od 1:0.

Ovo je ofanzivnom fudbaleru mostarskog kluba treći pogodak ove sezone. Za ovakve golove je istinski majstor i mladi golman Sarajeva nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj udarac.

Treba svakako istaći da do ovog pogotka na stadionu Rođeni nije bilo ništa vrijednos spomena. Nijedna ekipa nije ništa napravila, ali i vremenski uslovi su veoma teški.

Treneri Mirza Varešanović i Krunoslav Rendulić u današnjoj utakmici su se odlučili za sljedeće sastave.

Oglasi

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Balta, De Oliviera, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Čirjak, Martinović, Ziljkić.

Na klupi Bordo tima su Dizdarević, Vrankić, Trako, Mulalić, Čataković, Ramić, Tomašević, Salčin i Mustafić.

S druge strane za Zrinjski nastupaju: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Na klupi su ostali Topić, Jukić, Kiš, Sabljić, Malekinušić, Stanić, Magdić, Kamenar, Vukotić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je ovu utakmicu ušlo sa šestog mjesta na tabeli i ima 25 bodova, te će se do kraja sezone boriti za jednu od pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Zrinjski je lider na tabeli sa 39 osvojenih bodova uz jako dobru situaciju u borbi za osvajanje nove titule.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
TIĆU tićinoviću ...
4 0
51826291919188923
E cuj spektakularan
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi