Jusufbegović: Zrinjski je najbolja ekipa u BiH; Rendulić: Uz nas, Velež je najbolja ekipa

Press konferencija pred mostarski derbi

Jusufbegović: Zrinjski je najbolja ekipa u BiH; Rendulić: Uz nas, Velež je najbolja ekipa

Esmer Oštraković

Sutra sa početkom od 18 sati na satadionu Rođeni biti će odigran mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog.

Obje ekipe nalaze se u zaista sjajnim formama, te su ostvarili pobjede u sve četiri odigrane utakmice u nastavku prvenstva.

Zanimljivo je i to da je Zrinjski u četiri odigrane utakmice primio samo jedan gol, dok ekipa Veleža još uvijek nije primila gol.

Uoči sutrašnje utakmice održana je i zajednička press konferencija na kojoj su govorili treneri i kapiteni obje ekipe.

Trener Veleža, Nedim Jusufbegović svjestan je kakav kvalitet posjeduje Zrinjski, ali se nada dobroj utakmici.

"Definitivno ulazimo u utakmicu u dobrom raspoloženju nakon ovih sjajnih rezultata. Što se tiče igrača, nadamo se da će biti dobra atmosfera i da ćemo biti dostojni derbija. Imamo respekt prema protivniku. Što se tiče ekipe, imamo kartoniranih igrača i povreda, tako da nećemo moći izvesti sastav koji bi mogao odgovoriti na sve varijante protiv ovog protivnika. Kadar koji je tu siguran sam da će dati sve od sebe. O motivu neću ni da pričam. Nadam se i očekujem da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Veleža i dodao.

Oglasi

"O protivniku, sigurno je to najbolja ekipa u Premijer ligi. Kolega Jakirović je napravio sjajnu ekipu, sa novim trenerom, gospodinom Renduliće, su nastavili na tom putu. Jedna ekipa koja je dobro vođena, imaju glavu i rep i znaju šta hoće u svakom trenutku", rekao je Nedim Jusufbegović.

Prvi derbi će ovo biti za trenera Zrinjskog, Rendulića, a on kaže kako se u gradu osjeti posebna atmosfera pred ovu utakmicu.

"Da ne širim priču. Meni je prvi derbi. Atmosfera se osjeti i u gradu i u ekipi. Posebnu težinu imaju ove utakmice, favorit ne postoji. Moram reći zaista da Velež ovo proljeće igraju izuzetno dobro i da su uz nas najbolja ekipa ovog proljeća. Imaju nekoliko opasnih pojedinaca. Nadam se dobroj utakmici", rekao je Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nemanja Bilbija se nada punom stadionu i dobroj utakmici.

"Opet jedna velika utakmica i za nas i za Velež. Prošla utakmica je bila bez publike, sada će to biti na punom stadionu i jako dobrom terenu. I Velež i Zrinjski su spremni. Mislim da će biti jedna jako dobra utakmica", rekao je Bilbija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sutra će se znati tko je najuspješniji klub u bih u proljetnom dijelu takmičanja.
2 0
Antikomunjara
Velez NIKADA nije igrao sa najjacim sastavom protiv Zrinjskog.Jeli do Beusa(svi moguci igraci koji su imali 2 zuta, dobili su i treci-da ne mogu da igraju protriv Zrinjskog) il.i je do necega drugogoa ali ne pamtim da je Velez ikada igrao KOMPLETAN protiv Zrinjskog.Pa fali im najmanje 7 igraca iz prvog tima...A Zrinjski kompletan.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi