Sadio Mane i neoprostiv 'grijeh' - Bayern sprema veliku odluku nakon koje više nema povratka
Bayern je objavio suspenziju Sadija Manea. Senegalac će biti i novčano kažnjen, a moguće je da više nikad nećeo obući dres Bayerna (Foto: Instagram)

Bavarci su spremni raskinuti ugovor sa Senegalcem

Sadio Mane i neoprostiv 'grijeh' - Bayern sprema veliku odluku nakon koje više nema povratka

Midhat Šljivak

Senegalski fudbaler Sadio Mane (31) suspendovan je na neodređeno vrijeme nakon što je u svlačionici udario saigrača Leroya Sanea nakon utakmice protiv Manchester Cityja. Saigrači su se posvađali na terenu, Mane nije želio da trpi kritike i udario je Sanea pred šokiranim saigračima. Ovaj incident bi na kraju mogao Senegalcu biti posljednje što je napravio u dresu velikana iz Minhena.

Sadio Mane važio je za mirnog i povučenog momka. Međutim, nešto se čudno s njim dešava od dolaska u Bayern, da bi sve eskaliralo na meču protiv Manchester Cityja.

Mane i Sane ušli su u raspravu na terenu. Nije se Senegalcu dopalo ono što mu je saigrač govorio, pa je odlučio da fizički riješi nesporazum s njim.

Uslijedio je udarac u lice. Ostavio je Mane saigrača sa vidljivom povredom na usni, a još veću eskalaciju spriječio je ostatak ekipe koji je Sanea izveo iz svlačionice.

Igrači su se na današnjem treningu izvinili svima unutar tima. Mane je potom suspendovan na neodređeni vremenski period i neće biti u kadru za duel s Hoffenheimom.

Oglasi

Njemački Bild tvrdi i da bi meč protiv Manchester Cityja 31-godišnjem senegalskom napadaču mogao biti posljednji u dresu Bayerna, barem što se tiče Lige prvaka. Ovakve incidente neće tolerisati i pored kazne i suspenzije spremni su ga se riješiti u ljetnom prijelaznom roku.

"Sadio Mane neće biti u ekipi za subotnji meč protiv Hoffenheima. Ovu odluku smo donijeli zbog njegovog ponašanja nakon meča Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Mane će također biti kažnjen", poruka je Bayerna.

Novinar Florian Plettenberg uvjeren je kako će iskusni fudbaler napustiti Minhen. Možda je čak i odigrao svoj posljednji meč.

"Nisam baš uvjeren da će Sadio Mane ostati u Minhenu i naredne sezone. Dosta je igrača koji se žale na njega i koji su uvjereni da on više neće igrati za klub. Na menadžmentu kluba je da odluči", napisao je Plettenberg.

Sadio Mane je u Bayern stigao kao veliko pojačanje iz Liverpoola u ljeto prošle godine. Trebao je zamijeniti Roberta Lewandowskog koji je otišao u Barcelonu, ali Senegalac se dosta mučio ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Imao je problema i s povredom. Očigledno je to dosta psihički utjecalo na njega, pa je pun neke negativne energije koju je ispoljio na veoma negativan način.

Mane je ove sezone odigrao 32 utakmice u dresu i ima učinak od 11 pogodaka te pet asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta im uradi City da moraju kažnjavati igrače hahaha
0 1
FC crikus iz Munchena
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi