Minimalna pobjeda Sarajeva, sudije prvo žestoko oštetile Tuzla City, pa onda i Sarajevo

Sudijska bruka na Koševu

Minimalna pobjeda Sarajeva, sudije prvo žestoko oštetile Tuzla City, pa onda i Sarajevo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Sarajevo se nakon nekoliko mjeseci čekanja vratilo na Koševo i teškom mukom slavilo protiv Tuzla Cityja. Bilo je 1:0 u okviru 27. kola Premijer lige BiH.

U prvih petnaestak metara jalovi pokušaji i jednih i drugih. Kod domaćina pokušao Musa, a kod gostiju Mehmedović.

Pokušavao je zatim Ziljkić dva puta, poslije njega Čataković, da bi se u 27. minuti dogodila velika greška i pogodak u mreži gostiju.

Golman gostiju, Nevres Fejzić, pravi neshvatljivu grešku i poklanja loptu domaćim fudbalerima. Nonšalantno je pokušao da doda ili ispuca loptu, a ona stiže do Daniela Avramovskog na nekih tridesetak metara od gola gostiju.

Krenuo je Makedonac ka naprijed, na tom putu se oslobodio Karjaševića, a zatim opalio po lopti i sjajno pogodio mrežu nemoćnog Fejzića.

Prvi dio završen je još jednim pokušajem domaćina. Čatakovića je uposlio Ziljkić, no Hamza nije bio precizan i ostalo je 1:0.

Oglasi

Muk u 50. minuti. Musa je blokirao jedan šut Nukića i moguće da ga je malo zakačio. Gostujući igrač se srušio na teren i moguće ostao nakratko bez svijesti, medicinske ekipe oba tima su odmah ušle na teren, no sve se dobro završilo.

Mogao je gostujući tim do izjednačenja u 62. minuti. Krade Ćorić loptu Čirjaku u opasnoj zoni, ubacuje u peterac prema Mehmedoviću, no interveniše Šerbečić.

Ivaniadze u sjajnoj šansi šet minuta kasnije, ali otišao je previše u lijevu stranu što je iskoristio Šerbečić i zaustavio ga. 

Nevjerovatna situacija u 74. minuti, situacija o kojoj će se mnogo pričati. Šerbečić je vratio loptu prema svom golmanu, presjekao je jedan igrač gostiju, ali sviran je ofsajd na čuđenje svih. Pogodio je Ivaniadze, ali uzalud.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Oštećeno je zatim i Sarajevo. Ni o od ofsajda nije bilo kada je Vrančić uposlio Oliveiru koji je zatresao mrežu gostiju, ali zastavica je ponovo podignuta.

Opis nije dostupan.

Za samo šezdesetak sekundi nakon toga su tri igrača Sarajeva - Vrančić, Avramovski i Ziljkić, dobili žute kartone zbog kojih neće igrati u sljedećem kolu, a nakon utakmice se Ziljkić pokoškao s jednim gostujućim igračem i dobio drugi žuti karton. 

Na kraju su se čuli protesti gostiju jer je sudija Ermin Sivac odlučio produžiti samo tri minute nadoknade, ali ništa im to nije pomoglo i Sarajevo je upisalo vrijednu pobjedu u borbi za Evropu.

Glavni sudija ove utakmice bio je Ermin Sivac, a pomagali su mu Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Davor Vukašinović iz Rogatice. Zeničanin Sabrija Topalović, sugrađanin Ermina Sivca, bio je četvrti sudija. 

Oglasi

Nakon ove utakmice Sarajevo je na četvrtom mjestu s 42 boda, dok je Tuzla City deveti s 28. Sljedeće kolo, koje se igra u srijedu i četvrtak, Sarajevu donosi gostovanje Zrinjskom, dok će City ugostiti Posušje. 

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Sarajevo - Tuzla City 1:0 (Avramovski 27') 

FK Sarajevo: Dizdarević; Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta, Vrančić, Avramovski, Ziljkić, Džafić; Čataković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić i Pantelić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
I pored bojkota doslo je vise raje nego sto moze stati na iskopinu-sugavicu. RESPEKT ZA NAJVECI KLUB U DRZAVI!!!!
1 7
user1597163882
Pa dajte nam VAR kad su sve sudije nesposobne je li ovo moguce. Oba gola ponistena a nijedan ofsajd nije. Navijac sam Sarajeva ali kako je moguce ponisiti onaj gol Tuzle. CIRKUS!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti