Šta očekuje FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige?

Poznato je dosta potencijalnih protivnika

Šta očekuje FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige?

Haris Zilić

FK Sarajevo je trijumfom protiv Veleža u gostima rezultatom 5:3 prošli vikend osigurao plasman u Evropu kolo prije kraja. Bordo tim će naredne sezone braniti boje Bosne i Hercegovine u Konferencijskoj ligi.

Tim sa Koševa u novu sezonu ulazi sa koeficijentom 7.000 što garantuje status nositelja u prvom pretkolu i nešto lakši žrijeb, ali treba biti oprezan jer među potencijalnim rivalima Sarajeva ima itekako nezgodnih ekipa.

U prvom pretkolu Konferencijske lige nastupit će 62 tima, a 31 će imati status nositeljima među kojima i FK Sarajevo.

Gledajući potencijalne protivnike u Sarajevu bi sigurno gledali da izbjegnu neugodne klubove sa istoka iz Litvanije, Bjelorusije, Estonije, a također ne bi baš bili oduševljeni i dalekim putovanjem na Island ili Farska Ostvra.

Dakle, među sigurnim potencijalnim protivnicima Sarajeva su: Derry City (Irska), Makedonija (Sjeverna Makedonija), Penevezys (Litvanija), Honka (Finska), Zimbru (Moldavija), Gjilan (Kosovo), Haka (Finska), Dila Gori (Gruzija), Birkirkara (Malta), Glentoran (Sjeverna Irska), Hegelman (Litvanija), Isloch (Bjelorusija), KA (Island), Egnatia (Albanija), Penybot (Vels), Haverfordwest County (Vels), Bruno's Magpies (Gibraltar), Cosmos (San Marino).

Među potencijalnim rivalima Sarajeva mogu biti i ekipe: Vikingur (Farska Ostrva), St. Patrick's (Irska), Vikingur (Island), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Paide (Estonija). Pomenute ekipe su na čekanju dok ne završe prvenstva u Armeniji, Albaniji, Crnoj Gori, Moldaviji, Slovačkoj i dok ne završe finala Kupa u Estoniji i San Marinu, dakle čekamo još 12 klubova za prvo pretkolo, 11 nabrojanih plus četvrtopalsirani tim iz Prmeijer lige Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Ako Široki Brijeg bude izborio Evropu teško mogu s koeficijentom 3.000 biti nositelji jer bi im se morali poklopiti baš svi rezultat iz Albanije, Armenije, Crne Gore, što je skoro nemoguće.

Željezničar ako bude četvrtoplasirani i izbori Evropu sa koeficijentom 2.500 neće sigurno biti nositelji.

Kompletne liste učesnika kvalifikacija Konferencijske lige zant će se 5. juna kada završe sve evropske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Žrijeb za prvo pretkolo na rasporedu je 20. juna, a za drugo pretkolo 21. juna. Iz drugog pretkola kreće i FK Borac Banja Luka koji sa koeficijentom 4.000 neće imati status nositelja.

Utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 13. i 20. jula, a utakmice drugog pretkola igraju se 27. jula i 3. augusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nas najveci i najtrofejniji klub ove godine ide u grupne faze
2 1
Kodex
Zar Sarajevo kao treći ne igra uefa kup
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi