Kada nosiš dres protivnika, a ovako te "ispoštuje" Koševo onda znaš da si veliki

Uvijek će ga poštovati

Kada nosiš dres protivnika, a ovako te "ispoštuje" Koševo onda znaš da si veliki

Edmir Škorić

Na Koševu su danas snage odmjerili Sarajevo i Igman, a meč posljednjeg kola Premijer lige BiH završen je pobjedom gostiju (4:2).

Igman je na Koševo došao sa ciljem da sačuva status premijerligaša, ali ih je "zatekao" rani pogodak Vrančića.

Ipak, gosti se brzo vraćaju, pošto je Ramić u 10. minuti zabio za 1:1, a već u 14. minuti Hebibović trese mrežu svog nekadašnjeg tima za 1:2. Sjajnim golom Mulalića u 27. minuti Sarajevo se vraća, a u 39. minuti drugi gol Ramića za novo vodstvo Igmana.

Gostujuća ekipa je u nastavku golom Denkovića stavlja tačku na i i ovjerila veliku pobjedu, nakon čega je slavila ostanak u Premijer ligi, dok je Sarajevo s trećeg spalo na četvrto mjesto na tabeli, ali svejedno će igrati u Evropi koju je izborio nešto ranije pobjedom nad Veležom u Mostaru.

Nekoliko bivših igrača Sarajeva danas je bilo u redovima Igmana, poput Hebibovića, Bodula ili Ahmetovića, koji je ostavio i najveći trag od svih nabrojanih na Koševu.

Iskusni napadač je u igru ušao u 80. minuti umjesto dvostrukog strijelca Ramića, te je dobio ovacije, a posebne su uslijedile po izlasku s terena.

Oglasi

Navijači na Koševu ne mogu da zaborave šta je sve popularni Ahmo uradio za njih klub i znali su to da nagrade.

Ahmetović je u januaru ove godine napustio Sarajevo i kao slobodan igrač prešao u Igman.

Ahmetović je godinama bio najbolji igrač Sarajeva i sa Bordo klubom je osvojio dvije titule i dva Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo je nastupao od 2016. godine. Postigao je 68 golova u 188 odigranih mečeva. Danas u Igmanu sarađuje s nekim bivšim saigračima sa Koševa, ali i sa trenerom Husrefom Musemićem.

U Igmanu su i Amer Dupovac te Mirko Oremuš, također bivši igrači Sarajeva. No, Ahmetović je priča za sebe i kad god se vrati na Koševo, tamo ga dočekaju širokih ruku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Gospodin
2 1
Deepy
Ajde, smješno. Pustili im utakmicu i ćao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi