Ne, nije novac: Džeko ima poseban zahtjev za Fenerbahce

Pišu mediji u Turskoj

Ne, nije novac: Džeko ima poseban zahtjev za Fenerbahce

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Edin Džeko će ovog ljeta možda promijeniti klub, a trenutno je najrealnije da karijeru nastavi u Fenerbahceu za koji ima poseban zahtjev i ne radi se o novcu.

Kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edinu Džeki, na kraju ovog mjeseca ističe ugovor s Interom i trenutno nema naznaka da će ga produžiti.

Iako je prethodnih mjeseci bilo priča kako je Inter spreman ponuditi Dijamantu novi jednogodišnji ugovor, čini se da dvije strane još uvijek nisu našle zajednički jezik.

Sjećamo se koliko je priča bilo da će ići iz Rome pa je iz godine u godinu ostajao. Moguće je da se nešto tako desi i sada, no dok ne bude zvanično, špekulacija je dosta.

Za njegove usluge zainteresovan je turski velikan Fenerbahce koji mu nudi osam miliona eura po sezoni, te Al Hilal iz Saudijske Arabije koji mu daje 12 miliona više nego li istanbulski klub.

Oglasi

Turski mediji javili su kako bi Džeko ipak radije prihvatio ponudu Fenerbahcea, kako zbog života u Istanbulu i želje porodice, tako i zbog toga što bi s Fenerbahceom opet igrao u Evropi i bio kandidat za titulu prvaka u Turskoj.

Sada turski mediji donose nove informacije. Navodno bi Fenerbahce na trenersku klupu mogao dovesti novog trenera. U pitanju je Vicenzo Montella koji je u istoj agenciji kao i Edin Džeko.

Također, 37-godišnji Sarajlija navodno ima i poseban zahtjev za čelnike kluba iz grada na Bosforu. U pitanju nije novac, nego dovođenje adekvatnih pojačanja, kako bi Fenerbahce u novu sezonu ušao kao najveći kandidat za osvajanje šampionske titule.

Sve ostaje samo na nagađanjima dok posao ne bude zvanično potvrđen. Edin Džeko trenutno je s reprezentacijom Bosne i Hercegovine s kojom ga sutra očekuje gostujući duel protiv Portugala, a za četiri dana domaći protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO 2024. godine. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Turskoj igra veliki broj bh. igrača poput Edina Višće (koji je dva puta bio prvak ove zemlje, po jednom s Basaksehirom i Trabzonsporom), Harisa Hajradinovića, Amira Hadžiahmetovića, Ibrahima Šehića, Daniela Graovca, Riada Bajića...

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
Turci su moj ku... obični nije mi jasno sta priglupi bosnjo vidi u njima,imam iskustvo sa njima smatraju nas običnim ciganima i smećem,osim kad treba navuci kakvu bosansku, samo ortodoksni bosanski seljaci, ih dozu u zjezde
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi