Pod Bijeli brijeg dolazi veliko pojačanje: Bivši igrač Milana nova akvizicija Zrinjskog!?

Simić postaje novi Plemić?

Pod Bijeli brijeg dolazi veliko pojačanje: Bivši igrač Milana nova akvizicija Zrinjskog!? · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Krunoslava Rendulića brinu povrede stopera Jakovljevića i Magdića pred mečeve u Ligi prvaka, no čelni ljudi Zrinjskog rade sve na dovođenju novog stopera. Kako smo uspjeli saznati, u Mostar bi moglo stići veliko ime za naše okvire.

Mostarski Zrinjski za osam dana očekuje prva utakmica u prvom pretkolu Lige prvaka protiv armenskog Urartua, a za utakmicu u Armeniji upitno je nekoliko igrača.

Među povrijeđenima nalaze se i dva stopera, Jakovljević i Magdić, a sada bi u defanzivnu liniju prvaka Bosne i Hercegovine moglo stići veliko pojačanje.

Naime, na radaru čelnika Zrinjskog nalazi se Stefan Simić, fudbaler porijeklom iz Hrvatske koji je izabrao da nastupa za reprezentaciju Češke i za koju je odigrao dvije utakmice.

Trenutno je slobodan igrač, a posljednje četiri godine proveo je kao član splitskog Hajduka i na 77 nastupa u HNL postigao je tri pogotka i dodao jednu asistenciju. 

Oglasi

Igrač rođen u Pragu dijete je tamošnje Slavije iz koje je 2012. godine otišao u Genou. U juniorskoj konkurenciji Milan ga je doveo za čak 10 miliona eura. 

Međutim, u Milanu se nije mnogo naigrao. Do 2019. godine igrao je na posudbama u Vareseu, Mouscronu, Crotoneu i Frosinoneu prije no što je 2019. godine u besplatnom transferu stigao na Poljud. 

Iako je dugo bio član Milana, za prvi tim je odigrao tek jednu utakmicu i to 2018. godine u Evropskoj ligi u pobjedi protiv luksemburškog Dudelangea 5:2 i za 90 minuta provedenih na terenu dobio je žuti karton.

Vidjet ćemo da li će zaista doći u Zrinjski, no ako dođe trebao bi predstavljati veliko pojačanje i ne bi se vodio kao stranac jer pored češkog posjeduje i hrvatski pasoš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je vjerovatno prvi klub u Bosni i Hercegovini od kojeg se zaista očekuje plasman u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja, a dovođenjem ovakvih igrača te ambicije su još opravdanije.

Podsjetimo, ako bude bolji od Urartua, Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz dvomeča Slovan - Swift, a ako ispadne onda će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv poraženog iz dvomeča Farul Constanta - Sheriff Tiraspol. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
možda bude dobra "zakrpa". uglavnom su ta "zvučna imena", koja su dolazila u pl bih imali mali doprinos a prilično praznili i onako prazne klupske kase.
3 0
user1655831611
Neophodan igrac mogo je i Senic igrat ili Memija na stoperu al et valja nekad imat i visak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi