Zrinjski saznao ime narednog protivnika: Osveta će biti slatka!?

Slovan ponovo dolazi u Mostar

Zrinjski saznao ime narednog protivnika: Osveta će biti slatka!?

Eldar Ganibegović

Zrinjski je iz osmog pokušaja izbacio jednog protivnika Lige prvaka i sada ima bukvalno tri meč lopte za grupnu fazu Konferencijske lige. Večeras je mostarski tim saznao protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka.

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, jučer je nakon penala u Mostaru izbacio armenski Urartu i prošao u drugo pretkolo Lige prvaka.

Večeras su izabranici Krunoslava Rendulića saznali protivnika u drugom pretkolu, a to će biti slovački prvak, Slovan iz Bratislave.

Nakon 1:1 u Bratislavi, Slovan je večeras u Luksemburgu slavio protiv domaćeg Hesperangea s 0:2 i tako prošao dalje ukupnim rezultatom 1:3.

Mogao je domaći tim do vodstva u 10. minuti kada je Stolz šutirao penal, ali je Borjan odbranio i ostavio Slovan u životu.

Sudija Bitigen iz Turske nije se tu zaustavio kada je sviranje penala večeras bilo u pitanju, pa je u drugom poluvremenu u roku sedam minuta dosudio dva za goste.

Oglasi

Prvo je u 55. minuti za vodstvo Slovana pogodio Swiss s 11 metara, da bi sedam minuta kasnije isti igrač s iste udaljenosti postavio konačan rezultat.

Zrinjski tako ima idealnu šansu da se osveti Slovanu. Prošle sezone su se ova dva tima susrela u play-offu Konferencijske lige, Zrinjski je imao grupnu fazu u džepu do 122. minute, ali je primio gol i ispao na penale.

Suštinski, ako Zrinjski prođe u treće pretkolo biti će to historijski uspjeh jednog bh. kluba jer bi na taj način igrao minimalno grupnu fazu Konferencijske lige.

U najgorem slučaju, trenutno Zrinjski ima obezbijeđen play-off Konferencijske lige i Plemiće ćemo u Evropi gledati još najmanje šest puta ovog ljeta, a, nadamo se, još ukupno 12 do odlaska na zimsku pauzu. 

Oglasi

Spomenimo i to da je u istom terminu večeras Ludogorets kojeg vodi Ivaylo Petev slavio protiv Ballkanija s 4:0 i tako s ukupnih 4:2 prošao dalje.

Strijelci za tim iz Razgrada bili su Tekpetey (2), Tissera i Caio Vidal. U drugom pretkolu Ludogorets će igrati protiv ljubljanske Olimpije.

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka igraju se 25. i 26. jula, a revanši su na rasporedu prvog i drugog augusta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, prvo pretkolo, druga utakmica:

Hesperange - Slovan Bratislava 0:2 (Weiss 55'(P), 62'(P))

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Svim srcem uz Slovan!Gazi!!!
5 9
bk123
Idemo s Božijom pomoći preskočiti Slovan....da će biti teško sigurno,teže nego prošle godine al nadati se smijemo...
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti