Trener FK Sarajevo najavio još bolje noći na Koševu

Simon Rožman nakon Posušja

Trener FK Sarajevo najavio još bolje noći na Koševu

Midhat Šljivak

Sarajevo je na Koševu razbilo Posušje s 3:0 na debiju novog trenera Simona Rožmana. Bordo klub je dominirao i zasluženo pobijedio uz zadovoljstvo slovenskog stručnjaka.

Simon Rožman može itekako biti zadovoljan debijem na klupi Sarajeva. Njegov tim je razbio Posušje s 3:0 i najavio je neke nove vjetrove na Koševu.

Trener Bordo kluba je itekako zadovoljan viđenim na terenu.

"Čestitke igračima. Njima je bilo najteže. Hvala navijačima, sjajna atmosfera. Svjesni smo na kojem smo putu, ekipa ima još rezerve. Idemo dalje", rekao je Rožman i dodaje:

"Vidi se da smo u grču, nismo još uvijek onakvi kakvi želimo. Igrači su bili pod pritiskom. Pohvalio bih energiju tima".

Oglasi

Večeras je debi upisao Adalberto Peneranda, čeka se Kolumbijac Kevin Viveros o kojem je trener Sarajeva rekao:

"Mogu igrati tri stranca, mi imamo četiri, niko nije otpisan, a niko nema garancije. Imamo puno posla i sve može veoma bolje", istakao je Rožman.

Trener Posušja Branko Karačić svjestan je da njegov tim večeras nije mogao previše napraviti.

"Mi smo se pribojavali pritiska na početku. Oni su dominirali, mi nismo imali ništa, a srećom nisu realizovali. U nadoknadi smo dobili prvi gol koji nas je poremetio. Nismo mogli organizovati igru, veznjaci nisu mogli ništa", ističe Karačić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro smo ušli u drugi dio, imali dominaciju 20 minuta, imali stopostotnu šansu koja mijenja smjer utakmice. Na kraju smo dobro prošli", istakao je Karačić

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vasili
Povedi nas Rožmane, puna podrška za mladog i perspektivnog trenera, ovako nešto nam je trebalo! SA
3 0
user1678285104
Smanjit malo euforiju jedna utakmica nije nikakav pokazatelj dosta stvari treba popravit u ekipi, trener je toga svjestan i ovo je samo pocetak, duze vremena ce trebat da se ekipa poklopi kako trener zamislja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi