Livaković u srijedu na pregledima i potpisu

Saga oko hrvatskog golmana je završena

Livaković u srijedu na pregledima i potpisu

Samir Mlaćo

Dominik Livaković sredinom ove sedmice napušta Dinamo i odlazi u svoj novi klub.

A novi klub će biti turski Fenerbahče, prenosi Germanijak.hr. Sve je navodno dogovoreno i Livaković u srijedu putuje u Tursku.

Obavit će ljekarske preglede te potpisati višegodišnji ugovor.

Turski tim će platiti Dinamu devet miliona eura obeštećenje, plus milion u bonusu.

Livaković se već odavno povezivao sa Fenerom, ali i sa klubovima iz Španije. Na kraju se odlučio za Tursku gdje će biti saigrač bh. reprezentativca Edina Džeke.

Čekalo se samo da Dinamo odigra revanš meč protiv AEK-a, a Modri su ispali na naivan način. Vodili su 2:0 u Atini, te u sudijskj nadoknadi primili dva gola i bolno ispali iz Lige prvaka.

Oglasi

Podsjetimo, Dinamo je jučer završio i transfer Josipa Šutala u Ajax.

Holandski klub je na društvenim mrežama potvrdio kupovinu igrača, uz naknadu od 20,5 miliona plus mogućih dodatnih tri miliona kroz bonuse.

Trajanje ugovora nije saopšteno, ali je, prema podacima italijanskog Tuttomercatoweba, u pitanju petogodišnji ugovor, odnosno do ljeta 2028. godine.

"Ajax i zagrebački Dinamo postigli su dogovor o transferu Josipa Šutala u Ajax. Klubovi su dogovorili transfer od 20,5 miliona eura koji će Ajax platiti zagrebačkom Dinamu. Ovaj iznos može se povećati na 23,5 miliona eura kroz bonuse.

Šutalo (28. februar 2000, Čapljina, BiH) prošao je omladinsku akademiju zagrebačkog Dinama od 2014. Ugovor hrvatskog internacionalca sa prvakom Hrvatske trajao je do 2028. godine", napisao je Ajax u komentaru objave kojom su potvrdili transfer Šutala.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Modri će tako napuniti kasu, ali i biti oslabljeni. Posebno se to odnosi na prvenstvo gdje zaostaju za Hajdukom osam bodova uz utakmicu manje.

Top Komentari

HarisADP
Tako je, forza Fener!!!
1 0
HarisADP
Tako je, forza Fener!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti