Ognjen Vranješ govorio o reprezentaciji BiH i mnoge je ostavio bez teksta
Foto - AFP / Reuters

"Uvijek sam igrao srcem"

Ognjen Vranješ govorio o reprezentaciji BiH i mnoge je ostavio bez teksta

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ (34) istakao je kako mu je period u kojem je nosio dres Zmajeva izuzetno drag i da je svim srcem nastupao za nacionalni tim.

Ognjen Vranješ godinama je bio dio reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je zbog kontroverzne tetovaže na ruci zauvijek otpisan iz nacionalnog tima.

Njega je iz reprezentacije otpisao Robert Prosinečki, a ni naredni selektori nisu računali na njegove usluge. Za ovog defanzivca nacionalni tim je završena priča, ali je u razgovoru za 'kurir' istakao kako je to bio izuzetno lijep period karijere.

"To sam definitivno precrtao. Otišao sam zbog nekih nefudbalskih stvari i želim im svu sreću. U ovim godinama više mi odgovora da pauzu provedem s najmilijima", rekao je nekadašnji defanzivac bh. tima i dodaje.

"To je period karijere koji mi je veoma drag. Igrao sam za Bosnu i Hercegovinu osam-devet godina, svaki sekund proveden na terenu i van njega bio je s velikom željom. Igrao sam srcem za tu reprezentaciju, imam tu dosta drugara", poruka je Vranješa.

Oglasi

Ovaj iskusni fudbaler je igrao za mlade selekcije Bosne i Hercegovine, a za A tim je debitovao u novembru 2010. godine u duelu protiv Slovačke.

Ukupno je odigrao 38 utakmica i upisao je tri asistencije. Nije se upisivao u strijelce.

Po odlasku iz nacionalnog tima za njega su se vezale brojne kontroverze s jednom poznatom pjevačicom. Došlo je do pravog haosa, ali strasti su se smirile.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U klupskoj karijeri koju je počeo u banjalučkom Borcu, Vranješ je promijenio veliki broj klubova, a među ekipama za koje je igrao su Crvena zvezda, AEK, Anderlecht...

Trenutno je ovaj fudbaler član beogradskog tima FK Čukarički, gdje je stigao kao veliko pojačanje pred velike izazove koje ovaj tim ima u Evropi.

Top Komentari

Drakula
Koliko god bio pogan radi tetovaze,ovaj momak je ostavljao srce na terenu i borio se za repku svom snagom. Za ove manekene danas sto igraju ovaj decko je izmislio fudbal za njih. BRAVO OGI!
6 0
Mi_Ro
Lik je uvijek na terenu išao glavom kroz zid kao i Spahić,poslije njih zadnja linija po imenima je jača al po doprinosu mnogo lošija......
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi