Milan "nestao" u gradskom derbiju: Inter od 1974. nije ovako ponizio Milan!

Visoka pobjeda

Milan "nestao" u gradskom derbiju: Inter od 1974. nije ovako ponizio Milan!

Edmir Škorić

U gradskom derbiju Inter je večeras na Giuseppe Meazzi odmjerio snage sa Milanom, te je slavio sigurnu pobjedu rezultatom 5:1.

Milan obično igra slabo protiv Intera posljednjih godina. Bio je to slučaj i večeras na Meazzi, gdje je Inter bez većih problema došao do četvrte uzastopne pobjede u Seriji A i ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom u ligi.

Nije se očekivalo da bi neko mogao do ovako ubjedljivog trijumfa, ali Inter je ipak imao svoju noć, dok je Milan bio nevidljiv. Rezultiralo je to za ovakve derbije previsokom pobjedom i slobodno možemo reći da je Milan večeras ponižen do kraja.

Prvi gol na meču postigao je Henrikh Mkhitaryan u petoj minuti, a u 38. minuti Marcus Thuram postiže prelijep gol, pa se s 2:0 u korist domaćina otišlo na pauzu.

U nastavku je počela da pada jaka kiša, a Milan je bio još gori, bez obzira što je preko Rafaela Leaa u 57. minuti uspio da smanji na 2:1.

Oglasi

Unatoč tom golu, djelovalo je da je Inter danas mnogo raspoloženiji za igru i da neće imati problema da ostvari novu pobjedu. Na 3:1 povisio je iskusni Armenac drugim golom u 69. minuti, nakon čega je Milan "izgubio glavu".

Nisu Rossoneri uspjelida se vrate, a onda ih je dotukao Hakan Calhanoglu u 79. minuti, kada je postigao gol sa penala, kojeg je prethodno izborio Lautaro Martinez. Njega je faulirao Theo Hernandez, koji ga je udario po nozi promašivši loptu.

Ostatak meča je bio isuviše dosadan, bilo je sve riješeno i samo se čekalo da sudija Sozza odvsira kraj. Frattesi je u sudijskoj nadoknadi postigao peti gol za 5:1 i Inter je na kraju došao do historijske pobjede. Ovako visok poraz rivalu nije nanio od 1974. godine.

U Milanu su tužni zbog prvog poraza nakon tri uzastopne pobjede, a sada se okreću važnoj utakmici protiv Newcastlea u Ligi prvaka. Poslije toga slijedi domaći duel s Veronom u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Intera tiče, sada će u goste Real Sociedadu u Ligi prvaka, a onda će biti gost Empoliju 24. septembra.

Za kraj ćemo još samo dodati da je na terenu 90 minuta kod Milana proveo reprezentativac BiH Rade Krunić, koji nije ništa pružio, kao niti bilo kod gostiju. Za Milan je debitovao i Luka Jović koji je u 77. minuti ušao u igru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ko beba zvecku
1 0
Eno30
Bravo Inter svaka cast
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi