Rožman jasan nakon derbija: Igrači imaju 24 sata da se vesele, a sutra će čuti šta nije valjalo

Nakon velike pobjede protiv Zrinjskog

Rožman jasan nakon derbija: Igrači imaju 24 sata da se vesele, a sutra će čuti šta nije valjalo

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu u derbi utakmici protiv Zrinjskog koja je odigrana na Koševu. Utakmica je riješena u samoj završnici, a konačan rezultat bio je 1:0 za domaće.

Sarajevo je nekako tokom cijelog susreta bilo bolji protivnik, a pobjednički gol postignut je sa bijele tačke nekoliko minuta prije kraja susreta.

Nakon utakmice, na press konferenciji medijima se obratio trener FK Sarajevo, Sinom Rožman.

"Prije svega čestitam igračima obje ekipe. Prikazali smo jako dobar fudbal uz veoma lijepu atmosferu. Dobro smo ušli u utakmicu i veoma sam zadovoljan prvim poluvremenom. Mogao je Zrinjski da nas kazni, ali mi smo imali dobre prilike. Nismo stali, bili smo strpljivi, čekali smo šansu. Na kraju smo dali gas i zasluženo pobijedili.

Protiv nas je igrao prvak, ekipa koja igra Evropu i jasno je da moramo biti sretni zbog ove pobjede. Hvala navijačima na predivnoj atmosferi", rekao je Rožman.

Oglasi

Svjestan je strateg Sarajeva da će biti oscilacija u igri.

"Naravno da će biti oscilacija, ali znamo svoj put i znamo gdje želimo da dođemo. Kada će to biti, ne mogu odgovoriti. Igrači zaslužuju aplauz jer odigrati ovako protiv Zrinjskog nije mala stvar. Posljednji put smo Zrinjski dobili na Koševu 2019. godine. Sve ide na bolje, ali nije to još naš maksimum. Igrači imaju 24 sata da se vesele, sutra je na redu regeneracija, a zatim priprmea za narednu utakmicu", kaže Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskazao je na kraju trener Sarajeva zadovoljstvo svojim timom.

"Zadovoljan sam timom, svi žive za ovaj tim. Veselimo se nakon ove pobjede. Gledam na stvari kao da je maraton, niko nije dobio maraton u šestom kolu. Sutra će igrači čuto šta nije bilo dobro. Nismo još na tom nivou koji želimo, ali idemo utakmicu po utakmicu", završio je Rožman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Reci im večeras. Da nije Mirvić podmazao nikad ne bi pobijedili.
1 7
Ecosport
Doveo derpaš Mirvah 15 igrača, komplet stručni štab i kupio sudije. Sudije je kupio da može igrat Evropu, a igrače doveo da može prat pare.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi