Kultni klub iz regije se lagano vraća tamo gdje mu je i mjesto
FOTO: OFK Beograd/facebook

Imaju furiozan start sezone

Kultni klub iz regije se lagano vraća tamo gdje mu je i mjesto

Haris Zilić

Početak nove sezone u regionalnom fudbalu donio je i nekoliko zanimljivh rezultata, a ako se po jutru dan poznaje jedan od kultnih klubova lagano se vraća na fudbalsku mapu.

Nakon sedam kola u Prvoj ligi Srbije (drugi rang) furiozne partije pruža legendarni OFK Beograd.

Popularni Romantičar sa Karaburme iza sebe imaju tešku deceniju. Klub je 2016. godine ispao iz društva najboljih nakon dosta turbulencija, a sezonu kasnije ispao je iz drugoligaškog društva.

Tako je kultni klub iz regije čak šest sezona proveo u trećem rangu takmičenja, a na kraju prošle sezone izborili su plasman u drugoligaški karavan.

I čini se da nemaju namjeru da se zaustave. U sedam odigranih kola OFK Beograd ima šest trijumfa i jedan remi i ubjedljivi su lideri drugoligaškog karavana u Srbiji sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasirane Mačve.

Oglasi

Igraju lijepo i neće biti iznenađenje ako ih nakon skoro decenije vidimo u društvu najboljih gdje im je realno i mjesto.

Klub ima dugu historiju, dva puta su bili viceprvaci Jugoslavije, tri puta su osvajali Kup bivše države.

Romantičari su kroz historiju imali i nekoliko zapaženih evropskih nastupa, a izdvaja se četvrtfinale Kupa UEFA 1973. godine kada su u četvrtini finala zaustavljeni od nizozemskog Twentea.

Dres ovog kluba nosila i poznata fudbalska imena, a u novije vrijeme najpoznatiji su svakako Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

Romantičari se vraćaju lagano, spremaju se za nove lijepe i sunčane dane u regionalnom fudbalu, a u maju naredne godine mogli bi slaviti i novu promociju, povratak u elitu fudbala u Srbiji.

Top Komentari

Koliko znam Skoblar, Samardzic, Santrac, Borota i Mrkela to su bili biseri OFK Beograda, ne znam da je OFK Beograd ikada bio prvak Jugoslavije a da su osvajali kup to je tacno. Nekada je Zagreb ima tri prvoligasa u staroj Jugoslaviji, a to su: Zagreb, Tresnjevka i Dinamo isto tako Novi Sad ne ima jednu sezonu dva prvoligasa u ex Jugoslaviji a to su: Vojvodina i Novi Sad, poznati fudbaler koji je igrao u Novom Sad-u to je bio Pirmajer, NoviSad je proveo jednu zezonu u prvoj ligi stare Jugosavije, da bi Pirmajer presao u Partizanu nakon ispadanja Novog Sada iz prve lige.
1 0
Pajkan
A fakat su mi bili draži od ovih Crvenih Kokardi i Cetaljizana.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti