Da li Turci više vole Džeku ili Icardija? Video iz tunela će baš zaboljeti Dijamanta

Reakcija dječaka hit na Twitteru

Da li Turci više vole Džeku ili Icardija? Video iz tunela će baš zaboljeti Dijamanta

Endin Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja sinoć su u gostima pobijedili Bašakšehir sa 2:1 u meču šestog kola turske Superlige, a u centru pažnje našao se Mauro Icardi jer je video iz tunela stadiona Fatih Terim pokazao kakav status Argentinac ima u Turskoj.

Galata je uspjela da nastavi sjajan niz i dođe do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, te je aktuelni prvak Turske došao na prvu poziciju u prvenstvu, no jasno je da će Fenerbahče imati priliku da odgovori u današnjem meču protiv Alanyaspora.

Sinoćnju utakmicu istanbulskih rivala obilježio je spektakularan pogodak Hakima Ziyecha iz voleja u 43. minuti za 1:0, dok je početkom drugog poluvremena Mauro Icardi uspio da udvostruči prednost.

Icardi je u 50. minuti uspio da zabije gol za 2:0 iz penala, dok je domaći tim do kraja utakmice preko Duboisa tek ublažio poraz.

Oglasi

Međutim, glavna tema nakon utakmice na stadionu Bašakšehira bio je video iz tunela kada su kamere snimale Icardija i pokazale koliko je on popularan čak i kada igra na protivničkom stadionu.

Od dolaska Edina Džeke u Tursku vodi se velika debata navijača Fenera i Galate oko toga da li je popularniji Dijamant ili Icardi, a video koji se pojavio na društvenim mrežama baš i ne ide u prilog našem reprezentativcu.

Naime, kada se Icardi pojavio u tunelu gdje su ga čekali dječaci iz Bašakšehira koji su izašli na teren s igračima nastala je totalna ludnica.

[twitter]https://twitter.com/zahabey_/status/1705692237584007637[/twitter]

Dječaci su skakali od sreće kada su vidjeli Icardija, a Argentinac je fantastično reagovao jer ih je sve pozdravio i zagrlio što je sigurno njima itekako uljepšalo noć i dobili su trenutak koji će zauvijek pamtiti.

Što se tiče Džeke on će na teren večeras kada Fenerbahče očekuje gostovanje Alanyasporu. Feneru je potrebna pobjeda kako bi se vratio na prvo mjesto i nastavio odličan niz u domaćem prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kada je statistika u pitanju Džeko je na četiri meča dao četiri gola i upisao dvije asistencije, dok je Icardi na isto toliko utakmica dao pet golova, no treba istaći da je Dijamant čak sedam godina stariji od Argentinca.

Top Komentari

grom
A mogu misliti jes se nasikirao,a poserem ti se na članak uspuz
2 0
xX_Bosnian_Bull_Xx
Njegova karijera se ne moze prediti sa karijerom dzeke jarane a dzeko je stariji sad, volili ili ne volili, to nije bitno kad se poredi karijera i golovi u ligi petica!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi