Večeras se u Madridu sve slomilo na Luki Modriću

Ancelotti ga izbacio na poluvremenu

Večeras se u Madridu sve slomilo na Luki Modriću

Midhat Šljivak

Luka Modrić napustio je meč protiv gradskog rivala Atletico Madrida već na poluvremenu utakmice. Nije hrvatski veznjak pokazao previše, a dobio je i žuti karton.

Carlo Ancelotti je večeras u derbiju protiv gradskog rivala Atletica odlučio od prve minute na teren poslati iskusne veznjake Tonija Kroosa i Luku Modrića.

Međutim, nije to bila dobra odluka. Atletico je u većem dijelu prvog dijela bio poprilično dominantan, a ni Modrić nije napravio previše na terenu.

Hrvatski veznjak je zbog toga bio prva 'žrtva' trenera Reala. Ancelotti ga je povukao iz igre na poluvremenu, a umjesto njega je ušao napadač Joselu.

Očigledno je Italijan odlučio prodrmati malo ekipu nakon 2:1 na poluvremenu, no već nakon nekoliko sekundi u nastavku Alvaro Morata je zabio za 3:1.

Oglasi

Bit će interesantno vidjeti ocjene s večerašnje utakmice. Izvjesno je da u Realu neće biti visokih i da Modrić neće biti među najboljim.

38-godišnjem veznjaku ovo je bio drugi start u prvenstvu ove sezone. Prethodno je počeo meč s Getafeom, ali je u ostalim utakmicama ulazio u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Luka je ugovorom s kraljevskim klubom vezan do ljeta naredne godine kada će se završiti njegova velika karijera u Madridu.

Hoće li mu karijera trajati i nakon Kraljeva, da li će se vratiti u Dinamo ili otići za nekom bogatom ponudom, znat ćemo narednog ljeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Realu je problem što u napadu igra zadnji vezni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi