Zeničani spremni za doček velikih zvijezda: Zavirite u sobu u kojoj će boraviti Ronaldo
Foto: Hotel Zenica

Portugalci u hotelu Zenica naredna dva dana

Zeničani spremni za doček velikih zvijezda: Zavirite u sobu u kojoj će boraviti Ronaldo

Edmir Škorić

U ponedjeljak će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Portugal u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a meč koji se igra u Zenici mnogo više znači nama, nego gostima koji su već osigurali plasman na još jedno veliko takmičenje.

Pobijedivši Slovačku u Portu sa 3:2, Portugalci su ovjerili plasman na Euro 2024. u Njemačkoj, dok Ljiljani i dalje imaju šansu, ali da bi ostali u igri morat će da pobijede trenutno jednu od najjačih reprezentacija svijeta. Nije nemoguće, ali uz malo sreće...

Delegacija Portugala sutra oko 14 sati stiže na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, a potom će put Zenice. Portugalci će biti smješteni u Hotelu Zenica.

Interesantno da su Portugalci danas odradili i posljednju kontrolu pred sutrašnji dolazak njihovih fudbalera u hotel.

Osoblje zeničkog hotela tvrdi da su ispunili sva očekivanja Portugalaca, te da će Cristiano Ronaldo boraviti u sobi 507.

Oglasi

Hotel neće biti otvoren za javnost od 15. do 17. oktobra, naravno zbog toga što će u njemu biti smješteni Portugalci. Ovo im nije prvo gostovanje u ovaj grada, budući da su već u dva navrata igrali na Bilinom polju.

Očekuje se još jedna dobra predstava u Zenici, s tim da se nadamo kako će Portugalci ipak igrati "pod ručnom", mada nam ne idu u prilog riječi samog Ronalda, koji želi sada rekord od 900 golova i nada se da će već na Bilinom nastaviti svoju golgetersku seriju. Posljednja dva gola dao je sinoć Slovacima.

Višestruki osvajač Zlatne lopte je dosada postigao 857 golova u svojoj profesionalnoj karijeri, a uvjeren je da može dosegnuti cifru od 900 pogotaka.

"Bit će dosta teško, ali treba vidjeti kakav sam psihički, kakva je moja motivacija. Fizički, noge me tretiraju kao i ja njih. Vidjet ćemo, male su to faze. Dok ne stignemo broj od 1.000, prvo moramo doći do 900. Mislim da ću to postići", izjavio je.

Oglasi

Istovremeno nam donekle u prilog idu tvrdnje medija u Portugalu da će selektor Roberto Martinez ipak odmoriti neke glavne igrače, a šansu dati rezervistima, mada i kao takvi bit će favoriti budući da su 'rezerve' igrači poput Dioga Jote, Joaa Felixa, Vitinhe...

Pogledajte ispod sobu u kojoj će biti smješten Cristiano Ronaldo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

Izotop10000
Čitam ovaj portal i pratim ga duuugo al u zadnje vrijeme to što oslovljava reprezentaciju sa LJILJANI zaista mi ne ide u glavu do sad su bili zmajevi a ne ljiljani pa matero mila koji si ti debil.
0 1
Mel_Glupson
Ovde i Vico četalj spava kad dodje u zenicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi