Grčka policija na nogama - 'Ponos Izraela' je krivac za nezapamćene scene
Foto - Twitter

Specijalci u dvorani

Grčka policija na nogama - 'Ponos Izraela' je krivac za nezapamćene scene

M. Šljivak

Maccabi iz Tel Aviva večeras gostuje u Atini kod Panathinaikosa u duelu 4. kola Eurolige. Očekivano, zbog dolaska izraelskog tima policija je bila na nogama.

Maccabi iz Tel Aviva večeras je gost u Atini. Četvrto kolo Eurolige donosi im duel s Panathinaikosom, a pred ovaj meč ponovo su viđene scene kakve ne možemo često vidjeti pred košarkaške utakmice.

Zbog kompletne situacije na Bliskom istoku igrači i rukovodstvo Maccabija su pod posebnom lupom širom Evrope, a tako je bilo i večeras.

Od dolaska 'Ponosa Izraela' u Atinu grčka policija je na nogama. Formirali su nekoliko sigurnosnih punktova kako bi igrači Maccabija sigurno stigli od hotela do dvorane i osiguranje je jače nego ikad.

Ogroman broj policajaca nalazi se i oko OAKA Arene. Osigurana je i svlačionica, a u dvorani su i specijalci kako bi sigurnost bila na vrhunskom nivou.

Oglasi

Uz Maccabi su navodno određeni specijalni agenti iz Izraala. Oni imaju zadatak da čuvaju igrače tima iz Tel Aviva i ovo je svakako nešto što ćemo gledati na svim utakmicama do kraja sezone.

Prethodno je čak 700 policajaca bilo angažovano u Valenciji kao mjera sigurnosti za igrače 'Ponosa Izraela' koji su svoju propagandu potom širili majicama na parketu.

U Atini su izdate i posebne naredbe za navijače. Neće moći ništa donijeti u dvoranu osim karte i najavljene su ogromne kazne za sve koji ne ispoštuju upute.

Uvedene su čak tri sigurnosne zone na ulasku u dvoranu. Pretresi će se vršiti od glave do pete i niko neće moći proći ni sa čačkalicom u džepu.

Maccabi Tel Aviv je najveći izraelski tim. Šest puta je osvajao Euroligu, a čak 56 puta su osvajali prvenstvo i zbog toga nose nadimak 'Ponos Izraela'.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sada su tim koji je pod budnim okom svih. Dosta je onih koji ih baš i ne vole vidjeti i za očekivati je da će do kraja sezone biti određenih incidenata.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
podrska izrailu
0 3
stranputica
Podrška? Tvoja? Pa put pod noge, pa na megdan ludim Palestincima. Ovako samo lupetsš....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi