Srbin se od očaja hvatao za glavu, bio je ispred navijača Fenerbahčea, ali ih nije ni doživio

Tadiću je poraz teško pao

Srbin se od očaja hvatao za glavu, bio je ispred navijača Fenerbahčea, ali ih nije ni doživio

E. Čaušević

Fenerbahče je sinoć doživio prvi poraz u sezoni čime je završena nevjerovatna serija turskog velikana, a koliko je ovaj poraz teško pao igračima tog kluba najbolje je pokazao video Dušana Tadića nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Fenerbahče je bio u seriji od 19 pobjeda u svim takmičenjima ove sezone, te je do sinoć istanbulski klub bio jedini s maksimalnim učinkom u prvenstvu iz deset utakmica, no tome je došao kraj.

Igrače i navijače Fenera šokirao je Trabzonspor koji je kao gost uspio da pobijedi sa 3:2 i nanese ovom timu prvi poraz u sezoni.

Fenerbahče je porazom od Trabzona izgubio lidersku poziciju u prvenstvu koju je sada preuzeo njihov ljuti rival Galatasaray koji ima bod prednosti nakon 11 odigranih kola.

Nakon što je sudija svirao kraj bilo je jasno koliko je ovaj poraz teško pao igračima Fenerbahčea, ali su navijači odigrali sjajnu ulogu jer su pružili svom timu podršku i pored toga što su ostali bez bodova.

Oglasi

Poraz od Trabzonspora čini se da je najteže pao srbijanskom reprezentativcu Dušanu Tadiću koji je sinoć uspio da postigne dva gola, a oba puta je bio precizan s bijele tačke.

Kamera je snimila Tadića nakon utakmice kako se hvata za glavu i u očaju gleda ka tribini gdje su najvatreniji navijači Fenera koji su aplaudirali svojim igračima, ali to nije previše utješilo iskusnog veznjaka.

[twitter]https://twitter.com/elpistolero11_/status/1721084931571372032[/twitter]

Jasno je da se u Feneru svi pribojavaju da bi poraz od Trabzona mogao da pokrene seriju loših rezultata, te je sada najbitnije kako će ekipa reagovati.

Fenerbahče će priliku da se iskupi za ovaj poraz imati već narednog vikenda kada će u meču 12. kola Superlige gostovati Adani Demirspor koja ove sezone igra poprilično dobro i sigurno je da za Fener to neće biti nimalo lagana utakmica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prije toga Fener očekuje i meč u grupnoj fazi Konferencijske lige jer ovaj tim igra u gostima protiv Ludogoretsa. Meč je na rasporedu u četvrtak i ukoliko turski tim ostane neporažen osigurat će plasman u nokaut fazu ovog takmičenja.

Top Komentari

Hanibal
Srbin, Hrvat!!! Zasto ne moze da se napise: Dzeko Bosnjak? Zasto se ignorise jedno nacionalno ime? i krsi Ustav BiH. Bosnjaci su jedinstveni narod gdje god oni zive: Bosna, hercegovina, Srbija, Hrvatska, Sandzak itd. Nemojte hlupati s geografskim pojmovima samo za Bosnjake. Bosnjacki narod postoji preko 1000 godina i teskom borbom se izborio (poslije osporavanja i zabrana) za svoje nacionalno ime: Bosnjak.
1 1
user1676264522
Svaka ti je na mjestu Hannibal..Dzeko bio i ostace BOSNJAK ????????????????????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi