Juniori Željezničara poraženi od Benfice

Al Abtal Cup

Juniori Željezničara poraženi od Benfice

Haris Zilić

Juniori FK Željeznilar nastupaju na prestižnom i veoma jakom Al Abtal Kupu koji se održava u Španiji. Ovo je svakako ogromna stvar za omladinske kategorije kuba sa Grbavice.

Na pomenutiom turniru nastupaju svjetski klubovi, a juniori Željezničara smjetšeni su u grupu sa Benficom, Dinamo Zagrebom, Real Madridom i Future Falconsom.

U prvom meču na turniru Željezniačr je poražen od portugalskog velikana Benfice.

U jednoj zanimljivoj utakmici juniori Benfice slavili su rezultatom 3:0.

Povela je Benfica 1:0 u 21. minuti pogotkom Gulihermea Alfonso, a do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži Željezničara, za 2:0 pogodio je Gustavo Fereira u 31. minuti.

Nastavak duela donosi bolju igru Željezničara, bili su dosta borbeniji i dobro su parirali slavnom timu iz Lisabona.

Ipak pred kraj utakmice, tačnij u 82. minuti još jedan gol u mreži Željezničara. Za konačnih 3:0 pogodio je Diogo Rocha.

Nade Željezničara svakako se rezultatski nemaju puno čemu nadati, ali ovo će im biti posebno iskustvo i velika stvar u karijerama, utakmice protiv renomiranih evropskih i svjetskih klubova.

Al Abtal Cup:

Željezničar - Benfica 0:3

Top Komentari

limvotemirvah
Arapi im platili let, smjestaj, sve zivo, a tamo ih Benfica nakanta. Ovi ce se ekspresno vratiti nazad. Zamalo da su ulozili pare, ali sad su shvatili da bi to bila velika greska. S druge strane, nas Princ Ismir Mirvic nezaustavljivo dize ljestvicu u ovoj ligi.
2 1
Alemka3012
@limvotemirvah ebem ti sestru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi