Selektor zna šta ga očekuje: Milošević je imao razgovor sa Džekom

Iskusni dvojac neće se pojaviti na okupljanje A reprezentacije

Selektor zna šta ga očekuje: Milošević je imao razgovor sa Džekom

Samir Mlaćo

Iako su se našli na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje Save Miloševića za naredne kvalifikacijske mečeve, Edin Džeko i Miralem Pjanić neće se pojaviti na okupljanju.

To je i sasvim očekivano, kvalifikacije su izgubljene za našu selekciju, a Džeko i Pjanić spadaju u red iskusnijih igrača. Popularni Dijamant će biti na poštedi, dok Pjanić ponovo ima problema sa povredom.

Zbog toga će šansu dobiti neke nove snage, što će i dobro doći Miloševiću da vidi na koga može računati u budućnosti.

Sam selektor objasnio je detaljno situaciju oko Džeke i Pjanića.

"Nedostajaće nam Džeko i Pjanić u predstojeća dva meča. Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete. U utakmicama sa Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora“, rekao je Milošević.

Okupljanje naše reprezetnacije zakazano je u ponedjeljak 13. novembra, a nadamo se da neće biti novih otkaza.

Oglasi

Podsjetimo, na prvobitnom spisku selektora Miloševića se nalaze:

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Hidajet Hankić (Botev)

Odbrana: Adnan Kovačević (Rakow), Adrian Leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg), Dennis Hadžikadunić (HSV), Jusuf Gazibegović (Sturm), Nihad Mujakić (Ankaragucu), Renato Gojković (Orenburg), Nermin Zolotić (Casa Pia).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Benjamin Tahirović (Ajax), Miroslav Stevanović (Servette), Dal Varešanović (Rizespor), Ivan Bašić (Orenburg), Amar Rahmanović (Krylya Sovetov), Almedin Ziljkić (FK Sarajevo), Haris Hajradinović (Kasimpasa).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Said Hamulić (Vitesse), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Haris Tabaković (Hertha)

Rivali našoj reprezentaciji biće Luksemburg i Slovačka.

Top Komentari

Edis_91
Igračina jest bio i hvala mu za sve što je dao za reprezentaciju ali treba mlađim igračima dati šansu....a pjanić prosiječan fudbaler za reprezentaciju ništa posebno nije dao davno ga trebalo zamijeniti⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
3 0
Hanibal
Pjanica vise i ne treba zvati. Zadnje dvije i kusur godina je katastrofalan.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi