Svi već znaju muke Crvenih đavola - Pobjeda Uniteda koja se ne slavi
Foto - EPA

Slavio i Arsenal

Svi već znaju muke Crvenih đavola - Pobjeda Uniteda koja se ne slavi

Midhat Šljivak

Manchester United i Arsenal upisali su pobjede u 12. kolu engleskog Premiershipa. Savladani su najslabiji timovi lige Luton i Burnley.

Manchester United je uz dosta muke uspio savladati Luton na Old Traffordu. Meč je obilježio veliki broj promašaja, no na kraju je tim Erika ten Haga slavio minimalnu pobjedu od 1:0.

Nekad je zaista nevjerovatno šta igrači Uniteda mogu promašiti. Ponovo su promašili gomilu zicera, a isticao se Rasmus Hojlund.

Ipak, u 59. minuti utakmice Crveni đavoli su uspjeli slomiti otpor protivnika. Victor Lindelof iz gužve postiže pogodak za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1723375009647694327[/twitter]

Imao je i Luton svoje šanse. U samom finišu su potpuno preuzeli igru na svoju stranu, a veliki United se brani i odbranio, te je konačan rezultat bio 1:0 za United.

Oglasi

Arsenal je na Emiratesu savladao Burnley rezultatom 3:1.

Gosti su dugo odolijevali napadima Arsenala. Držali su nulu do prve minute nadoknade kada Trossard postiže pogodak za 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Burnley zabija gol preko Brownhilla za 1:1, no to je bilo sve od gostiju za danas.

Arsenal potom golovima Salibe (57.) i Zinchenka (74.) dolazi do prednosti od 3:1, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Treba napomenuti da su Topnici meč završili s igračem manje nakon što je u 83. minuti crveni karton dobio Fabio Vieira.

U još jednom današnjem susretu Everton je kao gost pobijedio Crystal Palace s 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 12. kolo:

Crystal Palace - Everton 2:3
Arsenal - Burnley 3:1
Man.Utd - Luton 1:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
Halo pa nije ni 15 kola zavrsilo koliko c'è ovdje jos bit uspona i padova kod sviju kako igraju na dobroj su oni poziciji koliko dizu neke druge timove ja mislio da um vec bjeze po 15-20 bodova jbt prvi u drugi od Manchestera su 6 bodova nisu 60
1 0
DOKTOR_GAZ_
Ako MALI JADNI TOTTENHAM nastavi sa kiksevima, onda ce se vjerovatno MALI JADNI AR567AL ugurati u TOP5..za sada oba su sigurni u TOP7..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti