Napadnuti navijači Širokog Brijega, klub s Pecare se večeras oglasio

Saopštenje za javnost

Napadnuti navijači Širokog Brijega, klub s Pecare se večeras oglasio

Edmir Škorić

Nogometni klub Široki Brijeg oglasio se nakon jučerašnjeg napada na grupu njegovih navijača.

Kako je objavio NK Široki Brijeg, sinoć se dogodio huliganski napad na navijače Širokog koji su se vraćali sa utakmice Kupa iz Foče, gdje je njihov tim nakon penala savladao domaću Sutjesku.

Prema tvrdnjama Širokobriježana, napad se dogodio u blizini Mostara.

"NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu navečer oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče s utakmice 1/16 finala Kupa BiH.

Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit športa i športskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, osobito obitelji s djecom koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe svojih klubova.

Ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine naših navijača nemaju nikakve veze s nogometom, a njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni.

Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u svojim službenim izvješćima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, poglavito u ovakvim situacijama kada oni koji su pretprjeli napad tvrde suprotno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede", stoji u saopštenju Širokog Brijega.

Nije poznato ko stoji iza ovog napada, odnsono navijači koje ekipe su izvršili napad na navijače Širokog Brijega u blizini Mostara.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692741761
**** vam šport mamaru
4 3
LedeniTuzla
Pravda za Vedrana
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti