Ko će suditi derbi 18. kola? Bandić najbliže centru stadiona Pod Bijelim Brijegom

Očekuje nas mnogo uzbuđenja

Ko će suditi derbi 18. kola? Bandić najbliže centru stadiona Pod Bijelim Brijegom

Adnan Beganović

Posljednje, 18. kolo prvog dijela premijerligaške sezone igrat će se od petka do ponedjeljka, a sutra će se znati i službena lica za posljednjih šest utakmica u ovoj godini.

Mnogo uzbuđenja nas očekuje u posljednjoj premijerligaškoj rundi, a svakako da najviše pažnje privlači derbi susret između drugoplasiranog Zrinjskog i trećeplasiranog Sarajeva.

Okršaj je to koji će dati odgovor na pitanje koji će tim na odmor s druge pozicije s obzirom da je prva rezervisana za Borac iz Banja Luke, pa se s nestrpljenjem očekuje i ime službenih lica.

Nazvanične informacije govore da bi ovaj meč mogao suditi Antoni Bandić, FIFA sudija koji je juče dijelio pravdu na meču Inter - Real Sociedad, a koji se igrao u okviru omladinske Lige prvaka.

Naš izvor tvrdi da se njegovo ime veže za još jedan meč, također u Mostaru gdje će na Areni Rođeni snage odmjeriti Velež i Igman. No, još uvijek se radi o nepotvrđenim informacijama, a Komitet za sudije će sutra i službeno objaviti imena službenih lica.

Bandić u razgovoru sa Vehabovićem tokom susreta Velež - Zrinjski

Zanimljivo će biti i u Posušju gdje u petak kolo otvaraju istoimeni domaćin i lider premijerligaške karavane, Borac iz Banja Luke, a važan meč u Gabeli igraju GOŠK i Željezničar.

Obje ekipe žele puni plijen, a u slučaju da domaći slave na tabeli će "preskočiti" Plave s Grbavice koji su u nizu od četiri utakmice bez pobjede (remi i tri poraza) i u Gabeli im je za koliko-toliko mirniji odlazak na pauziu potrebna pobjeda.

U Tuzli, odnosno na Tuišnju se sastaju Tuzla City i uz Velež najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone Sloga Merdian iz Doboja. Domaćinu bodovi trebaju u borbi za goli premijerligaški život, dok su gostima potrebni kako bi zadržali priključak sa gornjim dijelom tabele i na proljeće se eventualno upustili u borbu za izlazak na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Ugljeviku također važan meč igraju domaća Zvijezda 09 i Široki Brijeg. Domaćinu je pobjeda potrebna kako bi uhvatio priključak sa ekipama koje se bore za ostanak u eliti, dok gosti sasvim sigurno žele prekinuti niz od osam susreta bez pobjede.

U svakom slučaju, 18. kolo nam donosi mnogo važnih mečeva, a svakako će sudije biti pod lupom bosanskohercegovačke javnosti i svi vjerujemo da će se nakon odigranih mečeva više pisati o dobrim igrama, taktičkim trenerski,m zanislima, nego o sudijskim pogreškama.

Parovi 18. kola: Posušje - Borac, Velež - Igman, Zrinjski - Sarajevo, Zvijezda 09 - Široki Brijeg, Tuzla City - Široki Brijeg, GOŠK - Željezničar - Zrinjski

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajdoopajdonu
Pobit ce se Vico i Beus na kraju ???? bice krvi do koljena
2 0
Jugovina
Zar je bila utakmica? Ja sam mislio da je u ponedjeljak? Koliko me sjećanje služi, Zrinjski je bio oštećen od strane sudaca u zadnjoj utakmici na Koševu. Ložite se bzvz, a ovi skupljaju klikove.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi