Ancelotti odobrio: Zvijezda Reala seli u Istanbul, mogao bi biti presudan u borbi Fenera i Galate

Dolazi da osvoji titulu

Ancelotti odobrio: Zvijezda Reala seli u Istanbul, mogao bi biti presudan u borbi Fenera i Galate

Edmir Škorić

Galatasaray i Fenerbahče vode i vodit će žestoku borbu za titulu u Turskoj, pa i jednima i drugima svako novo pojačanje značajno pomaže na putu ka ostvarenju glavnog cilja.

Tokom ljeta su obje ekipe doživjele značajne promjene i dovele su vrhunske fudbalere iz najjačih evropskih liga. S jedne strane Mauro Icardi, s druge Edin Džeko, kao prvi strijelci lige i kao najveća pojačanja.

Feneru i Galati ne nedostaje sjajnih fudbalera, definitivno su timovi tako kvalitetni da bi mogli čak da igraju važne uloge u Ligama petica, dok im u Turskoj skoro niko ne može parirati. Osim, jasno, sami sebi.

Za 10-ak dana odigraće ljuti i mrski gradski rivali prvi derbi, do kraja godine čak dva, pošto će se sastati i u utakmici Superkupa Turske, a istovremeno se bore da dodatno tokom januara pojačaju svoje sastave. Feneru treba centralni veznjak i nije tajna da se uveliko radi na transferu Radeta Krunića iz Milana.

S druge strane, Galatasaray želi da dovede dva pojačanja, jedno na poziciji lijevog beka, drugo u veznom redu. "Zaista nam treba lijevi bek i pokušat ćemo da nađemo najboljeg igrača za tu poziciju tokom zime", rekao je predsjednik Galate Dursun Ozbek.

Oglasi

Drugo pitanje je pitanje centralnog veznog, a Galatasaray navodno radi na dovođenju zvijezde Real Madrida. Radi se o Daniju Ceballosu. Iako je Ancelotti uvjeravao da će ostati, što je i dalje jasno moguće, čini se da bi veznjak zbog nedostatka minuta mogao u januaru put Bosfora.

Ondje ga čeka bogat ugovor s Galatom i izazov s kakvim se nije susretao u Madridu. Igraće pred nevjerovatnim navijačima u jednom napetom okruženju i pod pritiskom da se "mora" osvojiti titula. Upravo se takvi igrači i dovede i skupo plaćaju upravo iz razloga da budu prevaga.

Ceballosa su neki menadžeri predložili Galati. 27-godišnjak je odigrao tek 280 minuta ove sezone i postigao jedan gol. Voli ga Perez, Ancelotti mu vjeruje, no on sam smatra da je vrijeme da ode u tim u kojem će biti važan.

Vjeruje se da su udarni dobri "temelji" za transfer igrača visokog 179 cm, ali da i trener Galate Okan Buruk mora da donese konačan sud iprocijeni da li je Ceballos baš ono što mu treba. Što se Ancelottija tiče, on je navodno saglasan da se transfer ostvari.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ceballos ima ugovor do ljeta 2027. godine i zato bi Galatasaray morao da plati određeno obeštećenje za igrača koji je u sjeni Bellinghama, Kroosa, Modrića, Camavinge, Valverdea...

Nema nikakve sumnje da bi upravo njegov dolazak značajno povećao šanse Galate u borbi za titulu, ali nema isto tako sumnje da će Fener da uzvrati dovođenjem još nekog vrhunskog igrača, možda upravo Radeta Krunića iz Milana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Kroos i Modric ce uskoro otici iz Reala a i Camavinga bi mogao biti medju njima pa ce za Ceballosa svakako biti mjesta u Realu. A pored toga uopste se ne zna hoce li se dalje igrati u Turskoj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi