Filip Hrgović najavljuje dominaciju teškom kategorijom: "Ja sam kralj narednih pet godina"

El Animal samouvjeren

Filip Hrgović najavljuje dominaciju teškom kategorijom: "Ja sam kralj narednih pet godina"

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) tvrdi da će on u narednih pet godina vladati teškom kategorijom.

Filip Hrgović priprema se za subotnji meč protiv Australca Marka de Morija. Hrvat je veliki favorit u ovoj borbi i sve osim njegove pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

El Animalu bi 41-godišnji Australac trebao poslužiti kao priprema za napad na IBF pojas teške kategorije. On je prvi izazivač Oleksandera Usyka po ovoj verziji, a kako će pojas od februara biti slobodan, Hrgović će biti u borbi za titulu.

Uvjeren je hrvatski teškaš kako će upravo on uzeti pojas svjetskog prvaka i da će u narednim godinama biti dominantan u teškoj kategoriji.

"Ja sam budućnost. Osvojit ću svjetsku titulu naredne godine i zadržat ću je narednih pet godina. Bit ću kralj teške kategorije", rekao je Hrgović

Oglasi

"Imate sjajnu generaciju Wilder, Joshua, Usyk, Fury, ali smatram da su svi blizu kraja karijere. Svi imaju još nekoliko borbi. Ja ću dominirati teškom kategorijom u narednih pet godina. To mi je cilj i uvjeren sam da će tako biti. Uzbuđen sam zbog borbe za pojas i drugih velikih borbi.

31-godišnji Hrgović je na omjeru od 16-0, 13 puta je slavio nokautom, a tri puta odlukom sudija. De Mori bi po svemu sudeći trebao biti 17. žrtva.

Anthony Joshua vjerovatno neće biti protivnik Filipa Hrgovića

Anthony Joshua jedan je od potencijalnih rivala Filipa Hrgovića, no za sada su male šanse da se s njim bori za IBF pojas. Razlog je Deontay Wilder.

Ako Joshua i Wilder ove subote bez problema prođu prepreke zvane Otto Wallin i Joseph Parker, u martu bismo mogli gledati njihov međusobni obračun.

Oglasi

Navodno je datum borbe već dogovoren. To će biti 9. mart, a lokacija naravno Saudijska Arabija koja polako preuzima potpunu dominaciju u svijetu boksa.

Za kraj godine organizovali su 'Dan obračuna'. Jedan je to od najvećih bokserskih događaja ikad jer ranije se nikad nije desilo da toliko velikih imena dijeli ring u jednoj noći.

Glavna borba večeri je duel Joshue i Wallina, a raspored mečeva u programu koji počinje od 17 sati izgleda ovako.

1. Frank Sanchez vs. Junior Fa
2. Filip Hrgović vs. Mark De Mori
3. Jai Opetaia vs. Ellis Zorro
4. Arslanbek Makhmudov vs. Agit Kabayel
5. Dmitry Bivol vs. Lyndon Arthur
6. Daniel Dubois vs. Jarrell Miller
7. Deontay Wilder vs. Joseph Parker
8. Anthony Joshua vs. Otto Wallin

Top Komentari

BosanskaSvedska
Kralj poda!
1 0
vedin
Hahahahahahahahahaha...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi