Čudo iz Srbije prije nekoliko sati doputovalo na milanski aerodrom, nasmijan, ali i pomalo zbunjen

Početak nove ere

Čudo iz Srbije prije nekoliko sati doputovalo na milanski aerodrom, nasmijan, ali i pomalo zbunjen

Edmir Škorić

Mladi i jako talentovani fudbaler iz Srbije nastavit će karijeru u slavnom Milanu, a u grad mode stigao je danas.

Matija Popović ima samo 17 godina i omladinac Partizana bio je na meti velikana. Htjeli su ga mnogi, on na kraju pristao da ode u Milan.

Njemu je krajem 2023. godine istekao ugovor s Partizanom i u Milan stiže kao slobodan igrač. Očekuje se da potpiše ugovordo ljeta 2028. godine.

Iza sebe Popović ima sjajnu statistiku. U 25 utakmica ove sezone postigao je 21 gol za omladinske selekcije Partizana.

Još uvijek nije debitovao za prvi tim crno-belih, ali neće imati vremena za to jer je njegov talenat odmah primijetio italijanski velikan.

Oglasi

Za kadetsku reprezentaciju Srbije ovaj mladi napadač je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

Očekuje se da prvo dobije priliku u Primaveri, odnosno mladom timu Milana, nakon čega bi postepeno trebao da dobija šansu i u prvom timu.

AC Milan sve više u posljednje vrijeme daje šansu mladim igračima, pa je tako nedavno za prvi tim sa nepunih 16 godina debitovao Francisco Camarda. Igrač rođen 2008. godine u duelu protiv Fiorentine prije dvije sedmice na teren je ušao u 83. minuti umjesto Luke Jovića. Camarda je oborio sve rekorde Milana i Serije A. Debitovao je sa 15 godina, 8 mjeseci i 23 dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Porede ga sa SMS-om i Ibrahimovićem

Inače, Matija je zablistao na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina prošlog maja, a mnogi ga porede sa Sergejom Milinkovićem-Savićem, neki čak i sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Na San Siru će ga ugostiti njegovi sunarodnjaci Luka Jović i Jan-Karlo Simić, dok je Marko Lazetić otišao na posudbu. Svakako mu od pomoći može biti i bh. reprezentativac Rade Krunić, ali on će vrlo vjerovatno ubrzo napustiti Milan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

grom
Kako bi maminjo uzeo 10 mil evrica za ovog ..
0 0
user1676370670
E trebas biti majstor da ti ovakav igrac ode dzaba..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti