Utihnulo 20.000 ljudi: Beograd u suzama, (ne)očekivana dešavanja iz Stark Arene će obići svijet!

Rivalstvo ostavljeno po strani

Utihnulo 20.000 ljudi: Beograd u suzama, (ne)očekivana dešavanja iz Stark Arene će obići svijet!

A. Čaušević

Dešavanja pred utakmicu Eurolige i Baskonije će obići svijet. Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana je ostavljeno po strani i viđen je zaista veliki gest. 

U utorak je u 47. godini od posljedica srčanog udara preminuo Dejan Milojević, legendarni košarkaš Partizana i uspješni trener po završetku igračke karijere.

Bez obzira na rivalstvo u Crvenoj zvezdi su odlučili da se odaju počast pokojnom Milojeviću.

Tribine Beogradske arene su krcate, a svih 20.000 ljudi je ustalo na noge te se minutom šutnje oprostilo od legendarnog košarkaša. 

Nema sumnje da će scene iz srpske prijestolniceo obići region i cijeli košarkaški svijet.

Oglasi

Kako je to izgledalo možete pogledati ovdje.

Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana obično prelazi granice sportskog, između ova dva kolektiva vlada ogromna mržnja, ali ovaj put je sve palo u drugi plan.

Inače, prije utakmice navijači "crveno-belih" su priredili i sjajnu koreografiju tako što su sve tribine bile obojene u bojama beogradskog kluba.

Treba dodati da je odlukom rukovodstva Eurolige na svim mečevima održan minut šutnje za Milojevića.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećanja radi, pomoćnik u stručnom štabu NBA kluba Golden State Warriors je preminuo od posljedica srčanog udara. 

Top Komentari

Fizo
Koliko još mislite da nas maltretirate sa pisanjem o ekipama iz Srbije i Hrvatske? Bilo bi vam mnogo pametnije da naše sportista ne omalovažavate jer vrlo dobro znate da se BiH oslanja na mali broj sportista iz razloga što tzv.bosamski Srbi i tzv bosanski Hrvati igraju za Srbiju i Hrvatsku. Samo oni koji nisu njima interesantni igraju za BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi