Legenda Čelika o 'zabranjenim transferima': "Kada iz Zenice odete tamo, završili ste svoju karijeru"

Fenan Salčinović u jednom od podcasta

Legenda Čelika o 'zabranjenim transferima': "Kada iz Zenice odete tamo, završili ste svoju karijeru"

Edmir Škorić

Svaki klub ima svoje istinske legende i igrače koji su ostavili veliki trag i koji će zauvijek biti u knjigama klupske historije. Kao i svi drugi, tako i Nogometni klub Čelik iz Zenice, kultni premijerligaš koji je posljednjih godina igrao u nižim ligama, no malo po malo vraća se u elitu, gdje mu je objektivno i mjesto.

Prošlo je kroz NK Čelik stotine vrhunskih fudbalera, neki su tu ostajali kraće, neki duže, ali jedan koji je svakako obilježio jednu eru zeničkog velikana je Fenan Salčinović.

Rođen je u Zenici, ponikao u Čeliku. Iako je igrao u inostranstvu, u Premijer ligi još za Zrinjski i Olimpik, na kraju se vratio u Zenicu i kao igrač Čelika prošle godine završio karijeru iako to nije obznanjeno i nije poznato da li je to bila konačna odluka.

U junu 2023. godine je cijeli stadion Bilino polje ustao na noge da isprati Salčinovića, kojem je to bila možda i posljednja utakmica u najdražem dresu.

Za Čelik je odigrao 106 utakmica i postigao sedam golova, uz šest asistencija. Interesantno da ima i jedna nastup u dresu BiH, a debitovao je davne 2008. godine, kada je odigrao sedam minuta u 3:0 porazu od Japana.

Nedavno je, gostujući u jednom podcastu, govorio koliko mu znače Čelik i Zenica, spomenuvši i "zabranjene transfere".

Oglasi

"Ja planiram živjeti u Zenici, to je moj grad i moj klub, bez obzira šta ti tamo neki Facebook navijači govore i pišu o meni. Nemam Facebook profil, ali prenose mi to moji prijatelji. Bez obzira na sve, to je moj klub i moj grad i uvijek će biti tako. Vi u Zenici kada odete u Sarajevo ili Želju, završili ste svoju karijeru, i fudbalsku i životnu", poručio je Salčinović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S 36 godina očito je da Salčinović više neće profesionalno igrati, ali koliko voli Čelik, niko se ne bi iznenadio da se vrati. A definitivno bi bio od velike koristi ekipi koja je trenutno osma na tabeli Prve lige FBiH i najmanje još jednu sezonu neće igrati u Premijer ligi.

Zeničani su već pet godina u nižim rangovima, suočavali se sa raznim problemima, ali samo je pitanej vremena kada će se vratiti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Đe ovog izvukoste
0 2
user1676157327
Niti te je ko zvao u Sarajevo niti Zelju...niti imas kvalitet da igras tu...da te ko zvao potrcao bi ti ko cuko.... Ostani tamo gdje jesi,za bolje i nisi...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi