Australci Đokoviću priredili pakao, a Srbin otkrio svoju religiju: "Smatram se čovjekom koji..."

Nešto slično nije doživio dvije godine

Australci Đokoviću priredili pakao, a Srbin otkrio svoju religiju: "Smatram se čovjekom koji..."

O. Lekić

Novaka Đokovića u nedjelju čeka povratak zaboravljenog osjećaja, a neki već njegov duel protiv Adriana Mannarina proglašavaju historijskim i to nakon odluke organizatora Australian Opena. 

Mnogi teniseri koji igraju u dnevnim terminima se žale na vrućine i imaju problema sa igranjem, a sada će to na svojoj koži osjetiti i Đoković i to nakon dvije godine.

Nakon što je 15 uzastopnih mečeva igrao u noćnom terminu, organizatori prvog Grand Slama u sezoni su Đokovića prebacili na dnevni termin.

Odlučili su Australci da centralni meč večeri bude duel jedinog preostalog domaćeg tenisera Alexa De Minaura protiv Andrea Rubleva zbog čega su srpskog asa stavili u drugi plan.

Posljednji put Đoković je "pakao" u Melbourneu osjetio prije dvije godine kada je u februaru 2021. godine za rivala imao Francesa Tiafoea.

Oglasi

"Bilo je veoma komplikovano i uslovi su bili veoma teški, bilo je veoma vruće kada je sunce bilo iznad glave", govorio je tada Nole.

Đokovića nešto slično čeka i u nedjelju kada će mu rival biti Mannarino. Imao je Srbin na startu turnira određenih problema sa prehladom pa bi mu vrućina mogla stvarti dodatne probleme.

Inače, najboljeg tenisera svijeta u Melbourneu prati i nekoliko srbijanskih medija, a u posljednjim izjavama im je govorio o svojim vjerskim uvjerenjima.

"Vjera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovjek mora da vjeruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće", rekao je Đoković te dodao:

"Svaka religija je drugačija, ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali također sebe smatram univerzalnim pacifistom."

"Smatram sebe čovjekom koji želi mir svima u svijetu i ne dijelim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom", poručio je Srbin.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Vjera tvoja je Haag kao i svima traktoristima!
1 1
emial766
Kaze zesci cetnik…da manite se vise pisanja o njemu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi