Tek su mu 23 godine, a Said Hamulić pravi neočekivan potez, ali u fudbalu je tako
Said Hamulić ima šest nastupa u dresu BiH, ali se i dalje čeka na prvijenac u omiljenom dresu (Foto: T. Hebib/ SportSport.ba)

Novac čuda čini

Tek su mu 23 godine, a Said Hamulić pravi neočekivan potez, ali u fudbalu je tako

Edmir Škorić

Reprezenttivac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (23) proteklih je sezona 'lutao', tražio sebe u različitim timovima, no otkako je napustio Poljsku, ništa ne ide kako bi želio.

Bh. reprezentativac rođen u Nizozemskoj imao je zanimljiv put u karijeri. Prošao je nekoliko omladinskih pogona u Nizozemskoj, da bi se 2021. godine zaputio u Litvaniju gdje je potpisao za Dainavu, koja ga je posudila bugarskom Botevu, a onda i Suduvi.

On je 2021. godine postigao 16 golova na 36 mečeva litvanskog prvenstva i time je skrenuo pažnu na sebe, pa je prešao u poljski Dtal Mielce gdje je na 19 utakmica dao devet golova, što mu je omogućilo transfer u Francusku. U Toulouseu je odigrao tek devet mečeva i francuski ga se klub odlučio riješiti.

Vratio se u Nizozemsku prošlog ljeta i stigao na posudbu iz Toulousea. Vitesse je imao opciju da otkupi njegov ugovor, ali umjesto toga, došlo je do toga da ga već na polusezoni žele vratiti Toulouse. Francuzi pak nisu htjeli Hamulića nazad, pa su ga odlučili prodati.

Hamulić je u Vitesseu odigrao četrnaest utakmica. Nije zabio nijedan gol. Ubrzo nakon promjene trenera u Vitesseu, iz kojeg je otišao Phillip Cocu, a naslijedio ga Edward Sturing, bh. internacionalac je nestao sa scene.

Oglasi

Sada je, javljaju nizozemski mediji, stigla bogata ponuda za Hamulića sa Bliskog istoka i on je navodno na korak od novog transfera. Nije poznato da li je riječ o nekom od timova iz Saudijske Arabije ili iz neke zemlje okruženja, ali se navodi da je riječ o bogatoj ponudi.

Ogroman ugovor je namamio Hamulića mada su rijetki igrači koji u tako ranoj dobi karijere odluče da napuste Evropu. Dodajmo još da Hamulić posljednjih dana nije trenirao jer mu je klub iz Arnhema dao dovoljno vremena za pregovore sa novim klubom.

Tako će Hamulić na martovsko okupljanje bh. reprezentacije najvjerovatnije doći kao član tima u kojem tek treba da debituje i zaista će biti zanimljivo vidjeti o kome se radi. Ko zna, možda bude saigrač nekim od najboljih fudbalera današnjice poput Benzeme ili Ronalda...

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nedavno je provodio vrijeme na odmoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i imao priliku da se druži s Miralemom Pjanićem, pa ni tu zemlju ne treba otpisati.

Nekoliko bh. fudbalera pravilo je transfere ove zime. Rade Krunić je iz Milana prešao u Fenerbahče, dok je Milan Đurić pred potpisom za Monzu.

Top Komentari

limvotemirvah
Izuzetno mentalno nestabilan momak. Gdje god da ode ne valja mu klub i zakaci se s trenerom. Ponasao se kao malo dijete. Za koju godinu ga ocekujem u nekom osretnjem PLBiH klubu, tipa TC, GOSK, Velez, Posusje. Steta talenta.
1 3
FahrudinKonjHodzic
ova prijevara zavrsitce na kraju na stadijonu asim ferhatovic hase muda namse napase hahahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi