Irfan Peljto i ekipa sude meč RB Leipzig - Real Madrid

Veliko povjerenje UEFA

Irfan Peljto i ekipa sude meč RB Leipzig - Real Madrid

Midhat Šljivak

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa svojim uigranim timom Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom dijelit će pravdu na meču osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida.

Evropska fudbalska federacija UEFA ima ogromno povjerenje u najboljeg bh. sudiju Irfana Peljto i njegov tim. Dokaz tome je njegovo delegiranje u nokaut fazi Lige prvaka.

Tako će Peljto s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom u utorak suditi meč osmine finala elitnog ranga takmičenja između RB Leipziga i Real Madrida.

Bit će to svakako veliki izazov za sudijsku ekipu iz Bosne i Hercegovine, a pored uigrane trojke kao četvrti sudija u Leipzig stiže Miloš Gigović.

Glavni sudija u VAR sobi bit će Nizozemac Pol van Boekel, a pomoćnik mu je njegov sunarodnjak Dennis Higler.

Oglasi

Prvi duel RB Leipziga i Real Madrida u osmini finala Lige prvaka igra se u utorak od 21 sat i definitivno se očekuje istinski fudbalski spektakl. Nama će svakako biti velika čast vidjeti i bh. ekipu na terenu.

Bh. sudije i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine

Krunu karijere Irfan Peljto i njegov sudijski tim mogli bi doživjeti za dvije godine na Svjetskom prvenstvu kojem su domaćini SAD, Kanada i Meksiko.

Peljto je na listi evropskih sudija koji bi se mogli naći na Mundijalu i velike su šanse da on postane prvi sudija iz naše zemlje koji će suditi na Svjetskom prvenstvu.

UEFA ima ogromno povjerenje u Peljtu. To dokazuju njegovim delegiranjem u evropskim utakmicama, ali definitivno bi kruna karijere bio nastup na najvećem fudbalskom događaju na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći da FIFA značku pored Peljte od bh. sudija imaju još Miloš Gigović, Antoni Bandić, Luka Bilbija, Merima Čelik i Vesna Miletić, a kao pomoćnici Davor Beljo, Senad Ibrišimbegović, Damir Lazić, Amer Macić, Aleksandar Smiljanić, Marko Petić, Aida Jusufović, Merima Homarac, Tamara Došen, Merima Tanović, Amir Kadić i Steganović Tešanović.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armel
Velika stvar za nekog ko dolazi iz male drzave,Bravo Irfane tebi i tvom timu
2 1
user1582313666
Veza, Vico-Borac-Čeferin.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti