Elvedina Muzaferija došla do prve pobjede u karijeri
FOTO: Guliverimage

Evropa kup

Elvedina Muzaferija došla do prve pobjede u karijeri

Haris Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija došla je do još jednog velikog rezultata, ali i prve pobjede u karijeri u okviru Evropa kupa.

Elvedina je dana su utrci spusta u švicarskoj Crans Montani slavila u vremenu 1:08.12 i tako pomjerila nove granice bh. skijanja i pokazala da se nalazi u sjajnoj formi.

Naša skijašica je iza sebe ostavila Triciu Mangan i Deliu Durrer koje su došle do podijuma, a riječ o skijašicama koje također imaju zapažene rezultate u Svjetskom kupu.

Za Elvedinu će današnja utrka sigurno puno značiti na samopouzdanju jer je do kraja februara očekuju i utrke u Svjetskom kupu.

Upravo u švicarskoj Crans Montani naredni vikend se vozi superveleslalom i dva spusta u okviru Svjetskog kupa.

Nema sumnje da Elvedina u završnicu sezone ulazi u sjajnoj formi,a današnji trijumf će joj puno pomoći kada su u pitanju startni brojevi u Svjetskom kupu.

Oglasi

Naša najbolja skijašica dokazuje da joj je mejsto među 30 najboljih u brzim disciplinama.

Kompletne rezultate današnjeg spusta pogledajte OVDJE.

Nakon Crans Montane u italijanskoj Val di Fassi idu dva superveleslaloma, zatim u norveškom Kvitfjellu superveleslaom i spust.

Dakle u naredna tri vikenda na rasporedu je sedam brzih disciplina i prilika da Muzaferija podeblja i broj bodova u Svjetskom kupu.

Podsjetimo u itlaijanskoj Cortini Muzaferija je došla do 14. mjesto u utrci Svjetskog kupa u superveleslalomu što je najbolji rezultat u historiji bh. skijanja.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim!
3 0
K79
@King_Kenny a ti majstore prosle godine kazes bolje joj je da bere paprike i da se kani skijanja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi