Bivši talijanski sudija sipao komplimente na račun Peljte i pomoćnika
(AP Photo/Matthias Schrader)

Nakon utakmice RB Leipzig - Real Madrid

Bivši talijanski sudija sipao komplimente na račun Peljte i pomoćnika

Haris Zilić

U Evropi je glavna tema suđenje bh. sudije Irfana Peljte i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića i Davora Belje u utakmici Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida koju su gosti iz Španije dobili sa minimlanih 1:0.

Dvije situacije su bile diskutabilne, a posebno ona iz treće minute kada je poništen pogodak Benjamina Šeška, napadača RB Leipziga.

Ibrišimbegović je signalizirao ofsajd nakon gola Benjamina Šeške, a Peljto je podigao ruku, iako je izgledalo da Slovenac nije bio u nedozvoljenoj poziciji. VAR je potvrdio odluku, Leipzig je ostao bez gola, a kasnije je objašnjeno da je dosuđen ofsajd Henrichsu koji je ometao golmana Lunina.

Dok iz Njemačke ide paljba na račun Peljte i pomoćnika, legendarni italijanski sudija Graziano Cesari je kratko prokomentarisao odluku kod gola.

"Odlična, vrhunska odluka. S pravom je poništen pogodak Šeška. Igrač EB Leipziga gura golmana Reala i to je poenta priče. On ima kontakt i ometa ga, dakle aktivirao se i učestvuje u akciji. Ne znamo da li bi Lunin stigao do lopte da nije bio ometan, bez obizra što ide na drugog igrača, dakle odluka je odlična", istakao je Cesari.

Oglasi

Sličnih situacija je dosta u Italiji nedavno je jedna bila na duelu Rome i Intera, a Cesari je objasnio tu situaciju.

"Kod gola Intera, igrač nije ometao golmana Rome, tako da je gol bio regularan, ali u Leipzigu, igrač direktno ometa golmana, mi ne znamo šta je on imao u planu, igrač ga je gurao i to je direktan uticaj", objašnjava legendarni sudija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače Graziano Cesari je čak osam godina bio na vrhunskom nivou, sudije velike utakmice i nosio je FIFA značku od 1994. do 2002. godine.

Nema sumnje da će se još govoriti o suđenju Peljte i pomoćnika kojim je ovo bila četvrta utakmica u ovosezonskoj Ligi prvaka, ali kao što se vidi po reakcijama javnosti, mišljenja su podijeljena, ali ima i dosta pozitivnih reakcija.

Top Komentari

Sejo1979
On je sviro ofaajd umjesto faula na golmanom to mu greska. Druga greaka gdje je trebo minimum dati zuti karton je start Carvalah u 20 minuti na polovici terena mislim start je za creveni a kamoli zuti a Peljto ga nije cak ni opomeno steta ali posto je rjec o Real Madrid Peljto sa ovim danasnjim sudjenjem moze samo da napreduje
0 1
ubnt
Ne znam da postoje gori novinari, bezobrazniji, toliko ocito navijacki nasteojeni prema bankrotiranim kriminalcima iz Kitalonije od ovih krkana sa sportsport.ba. Toliko ubacenih licnih misljenja u tekst tako da misli onih koje navodno citiraju ispadnu besmislene.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi