Igrači i navijači Željezničara na visini zadatka, ali na Grbavici žale za propuštenim šansama

Podjela bodova

Igrači i navijači Željezničara na visini zadatka, ali na Grbavici žale za propuštenim šansama

E. Škorić

U petak je nastavlja Wwin liga Bosne i Hercegovine, a derbi 19. kola odigran je danas na Grbavici gdje su Željezničar i Zrinjski remizirali rezultatom 0:0.

Unatoč tome što se njihov klub nalazi odmah iznad opasne zone i što se bori za opstanak, navijači Željezničara u velikom su broju danas došli na Grbavicu i bili su svakako 12. igrač svog tima, koji je, iako autsajder, zaustavio aktuelnog prvaka, a po prikazanom, mogao je vrlo lako i do pobjede.

U 10. minuti je Savić zatresao mrežu Plavih, ali radovanje je prekinuto jer je dosuđen faul u napadu i to opravdano.

Prvu od tri velike šanse Željezničar je imao u 20. minuti. Amoah je izašao sam pred Marića, koji sjajno brani i spašava goste iz Mostara. Neočekivano u 22. minuti dvije izmjene kod gostiju, pa su Bradarić i Sabljić zamijenili Ilinkovića i Tičinovića.

U 28. minuti odlična šansa za domaće, ali je Haračićev udarac u situaciji jedan na jedan zaustavio danas sjajni Marić. Zrinjski prvi put prijeti u 39. minuti, kada je Bilbija pokušao vrhom kopačke sa 10 metara, a lopta od Radinovića ide u korner.

Oglasi

Imao je zatim nakon kornera Zrinjski šanse, ali se spasio Željezničar u toj situaciji. Ostalo je 0:0 nakon 45 minuta, a u nastavku mnogo skromnije izdanje jednog i drugog tima.

Bez uzbuđenja sve do 60. minute, kada je nakon centaršuta Radinović Ovčina promašio veliku šansu. Pobjegao je odbrani Mostaraca, ostao sam na drugoj stativi, a onda u padu volejom sa šest-sedam metara prebacio cijeli gol.

U ostatku meča nije bilo puno uzbuđenja, mreže su mirovale i ekipe su na kraju morale da se zadovolje sa po jednim bodom, a sigurno je da domaći sada više žale što nisu došli do sva tri.

Plavi su sada sa 20 bodova na devetom mjestu, ali samo bod ispred Igmana koji je u opasnoj zoni. Zrinjski je ostao na drugom mjestu i sada ima 39 bodova, šest manje od lider Borca, koji će sutra ugostiti Tuzla City.

Oglasi

U narednom kolu Zrinjski će ugostiti Igman, a Željezničar nove bodove traži na Pecari kod Širokog Brijega.

Podsjetimo da su ranije danas u mečevima 19. kola pobjede upisali GOŠK u gostima kod Igmana sa 2:1 i Posušje kao domaćin protiv Zvijezde sa 2:0. U petak su svojm meč u Modriči odigrali Sloga i Velež, a pogodaka nije bilo. Sutra se sastaju Borac i Tuzla City od 17:30, a prije toga u 13 sati Sarajevu na Koševu gostuje Široki Brijeg.

FK Željezničar - HŠK Zrinjski 0:0

Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Haračić, Hiroš, Drljo, Karić, Amoah, Ovčina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Savić, Ćuže, Jakovljević, Ilinković, Corda, Tičinović, Bilbija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Nažalst veliki kiks Želje. Ove ekipe se moraju dobiti ako hoće u mirniju zonu.
6 0
velez mo
Iskrene cestitke Želji i onoj raji koja nemrzi Velez,bolji ste bili i trebali ste dobiti.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi